Jela sa mesom

NAJBRŽI RECEPT ZA PANCEROTE BEZ KVASCA: Niste probali ništa ukusnije!

Evo šta treba da radite.

14.07.2024 08:01

NAJBRŽI RECEPT ZA PANCEROTE BEZ KVASCA: Niste probali ništa ukusnije!
Corina Daniela Obertas/Alamy/Alamy/Profimedia

Pancerote, ili "panzerotti" kako su poznate u Italiji, sve više osvajaju srce ljubitelja hrane u Srbiji. Ova italijanska poslastica, tipična za region Apulije, dolazi u obliku malih polukružnih pita i može biti punjena raznim sastojcima poput sira, paradajza, šunke i maslina. Ako želite da pripremite ove ukusne grickalice kod kuće, imamo savršen recept za vas – bez kvasca!

shutterstock.com

Ukusne i vazdušaste pancerote

Sastojci:

- 500 grama brašna

- 1 prašak za pecivo

- 2 dcl jogurta

- 2 dcl mlake vode

- 250 grama tvrdog sira, narendanog

- 200 grama šunkarice, narendane

- 200 grama kiselih šampinjona, iseckanih

- Kečap

- So

- Ulje za prženje

Priprema:

1. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.

2. Dodajte jogurt i polovinu mlake vode, mešajući dok ne dobijete glatko testo. Postepeno dodajte preostalu vodu dok ne postignete željenu konzistenciju.

3. Ostavite testo da odstoji 15 minuta.

4. Oblikujte testo u valjak i podelite ga na manje komade. Formirajte kuglice, koje zatim razvijajte oklagijom ili rukom.

5. Premažite svaku pancerotu kečapom, dodajte malo narendanog sira, šunkarice i iseckanih šampinjona, zatim ih zatvorite.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)