Pileća krilca su jeftin i brz ručak. Mogu da se pripremaju u tiganju, u rerni, sa krompirom, da se ispeku na roštilju... Ipak, nekako se čini da su pileća krilca koje kupimo u kafani posebno ukusna i hrskava.
Malo je poznato da kuvari imaju svoje trikove koji im pomažu da ovo jelo uvek pripreme bez greške. Najbrža i najjednostavnija varijanta su pileća krilca zapečena u rerni. Pored njih možete poređati krompir isečen na veće kriške koji će upoiti sav soft prilikom pečenja i biti preukusan.
Da bi krilca bila što hrskavića većina kuvara koristi trik sa pivom. Upravo će im pivo dati hrskavost i savršenu koricu zlatne boje.
Srećna republika vam poklanja recept za najhrskavija pileća krilca sa pivom toliko ukusna da ćete prste da poližete.
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 1 šolja piva
- vegeta, biber, malo aleve parke ili začin za piletinu
- 3 kašike maslinovog ulja
- so
- šaka svežeg peršuna
- 1 limun
- 500 g krompira
Priprema:
Pomešajte sve suve začine i u to dobro uvaljajte pileća krilca, pa ih poređajte u tepsiju, a okolo stavite krompir i prelijte sa pivom i maslinovim uljem. Zatvorite tepsiju aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Pecite oko 30 minuta, skinite foliju i pecite još 15 minuta kako biste dobili zlatno žutu, hrskavu koricu. Pre posluženja krilca prelijte sokom od limuna i pospite seckanim peršunom.
Komentari (0)