Jela sa mesom

NAJBOLJI RECEPT ZA PILEĆA KRILCA: Otkrivamo tajnu kuvara kako da uvek budu savršeno hrskava

Peku se u rerni i imaće zlatno - žutu boju.

14.06.2024 08:02

NAJBOLJI RECEPT ZA PILEĆA KRILCA: Otkrivamo tajnu kuvara kako da uvek budu savršeno hrskava
Shutterstock

Pileća krilca su jeftin i brz ručak. Mogu da se pripremaju u tiganju, u rerni, sa krompirom, da se ispeku na roštilju... Ipak, nekako se čini da su pileća krilca koje kupimo u kafani posebno ukusna i hrskava. 

Malo je poznato da kuvari imaju svoje trikove koji im pomažu da ovo jelo uvek pripreme bez greške. Najbrža i najjednostavnija varijanta su pileća krilca zapečena u rerni. Pored njih možete poređati krompir isečen na veće kriške koji će upoiti sav soft prilikom pečenja i biti preukusan. 

Da bi krilca bila što hrskavića većina kuvara koristi trik sa pivom. Upravo će im pivo dati hrskavost i savršenu koricu zlatne boje. 

Srećna republika vam poklanja recept za najhrskavija pileća krilca sa pivom toliko ukusna da ćete prste da poližete.

Sastojci:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 1 šolja piva
  • vegeta, biber, malo aleve parke ili začin za piletinu
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so
  • šaka svežeg peršuna
  • 1 limun
  • 500 g krompira

Priprema:

Pomešajte sve suve začine i u to dobro uvaljajte pileća krilca, pa ih poređajte u tepsiju, a okolo stavite krompir i prelijte sa pivom i maslinovim uljem. Zatvorite tepsiju aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Pecite oko 30 minuta, skinite foliju i pecite još 15 minuta kako biste dobili zlatno žutu, hrskavu koricu. Pre posluženja krilca prelijte sokom od limuna i pospite seckanim peršunom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)