Ako ste u nedoumici šta ovog prepodneva napraviti za doručak, a željni ste neodoljivog mirisa peciva iz rerne, lisnato testo je pravi izbor. Nahranićete sva čula, a za njegovu pripremu vam ne treba mnogo vremena a ni materijala.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 400 g feta sira
- 2 jajeta
- 100 g kulena
- 40 g maslaca
- malo brašna (za razvlačenja testa)
Priprema:
Ostaviti lisnato testo da se odmrzne na sobnoj temperaturi oko pola sata. U međuvremenu napraviti fil, pripremljen u posudi od feta sira, jajeta i iseckanog kulena. Fetu treba izgnječiti, najbolje viljuškom a onda pomešati sa umućenim jajetom i kulenom. Odmrznuto testo razvući oklagijom po pobrašnjenoj površini i iseći na deblje trake. Debljinu možete sami da odredite. Po sredini trake treba naneti fil, pa preklopiti traku i premazati umućenim jajetom za premazivanje. Pripremljenu traku stavljamo na pek papir a premažemo je parčencetom maslaca. Kada pripremimo sva testa stavljamo da se peku na 200' oko 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)