Bulgur je jedna od najjednostavnijih integralnih žitarica koja se sa lakoćom priprema i to na bezbroj načina. Bulgur je prerađevina pšenice, odnosno kuvana, usitnjena i prosušena pšenica i zbog tog postupka ne zahteva dugu termičku obradu. Odlična je podloga za piletinu i povrće.
Bulgur ima najvišu proteinsku vrednost od svih vrsta žitarica. Osim toga, bogat je vitaminom B, cinkom i gvožđem, kao i dijetetskim vlaknima. Preporučuje se u svim dijetama jer pomaže lakše mršavljenje.
Srećna Republika donosi vam recept za bulgur sa piletinom i povrćem.
Sastojci:
Priprema:
Pileći file iseći na parčačiće, pa propržiti na malo ulja. Dodati i sitno seckan luk. Zatim dodati sitno seckane paprike i oljušten, sitno iseckan paradajz. Preliti sa malo vode, pa kuvati desetak minuta. Dodati bulgur, sipati još malo vode, začiniti suvim biljnim začinom, solju i biberom, pa kuvati na laganoj vatri dvadesetak minuta. Poslužiti toplo.
Uživajte!
Komentari (0)