Jela sa mesom

BULGUR SA PILETINOM I POVRĆEM: Savršeno tursko jelo spremno za tren, a obožavaće ga cela porodica!

Reč je o izuzetno ukusnoj žitarici koja je nadasve bogata proteinima, ali i vitaminima.

11.05.2023 06:01

BULGUR SA PILETINOM I POVRĆEM: Savršeno tursko jelo spremno za tren, a obožavaće ga cela porodica!
shutterstock.com

Bulgur je jedna od najjednostavnijih integralnih žitarica koja se sa lakoćom priprema i to na bezbroj načina. Bulgur je prerađevina pšenice, odnosno kuvana, usitnjena i prosušena pšenica i zbog tog postupka ne zahteva dugu termičku obradu. Odlična je podloga za piletinu i povrće.

Bulgur ima najvišu proteinsku vrednost od svih vrsta žitarica. Osim toga, bogat je vitaminom B, cinkom i gvožđem, kao i dijetetskim vlaknima. Preporučuje se u svim dijetama jer pomaže lakše mršavljenje.

Srećna Republika donosi vam recept za bulgur sa piletinom i povrćem.

Sastojci:

  • 500 g pilećih fileta
  • glavica luka
  • 2 paprike
  • paradajz
  • oko 100 g bulgura
  • so
  • biber
  • vegeta

Priprema:

Pileći file iseći na parčačiće, pa propržiti na malo ulja. Dodati i sitno seckan luk. Zatim dodati sitno seckane paprike i oljušten, sitno iseckan paradajz. Preliti sa malo vode, pa kuvati desetak minuta. Dodati bulgur, sipati još malo vode, začiniti suvim biljnim začinom, solju i biberom, pa kuvati na laganoj vatri dvadesetak minuta. Poslužiti toplo.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)