Majke i bake su te koje nas svakodnevno pitaju šta da nam sutra spremaju za ručak. Koliko izbor teško pada njima, toliko komplikovano zvuči i nama. Međutim, kada nam baš ništa ne pada napamet, proverena varijanta jeste da se opredelimo za svinjske šnicle. Nije lako da vam one budu sočne, ali Srećna Republika vam otkriva tajnu sosa uz koji će one biti bolje nego u restoranu.
Sastojci:
- kilogram svinjskog mesa za šnicle ili kilogram vratnih krmenadli
- glavica belog luka
- kašičica mlevenog sušenog peršuna
- so, biber, mešani sušeni začin od povrća
- kašika masti ili 2-3 kašike ulja za prženje
- malo brašna
- šolja vode
Priprema:
Meso iseći na šnicle i to ne preterano velike, posoliti ih i ostaviti kratko da odstoje. Uvaljati svaku šniclu u brašno i stavljati na ugrejanu masnoću, pržiti kratko i naglo sa obe strane i vaditi ih odmah na poklopac od šerpe. Vratiti ih potom u šerpu, koju ste skinuli sa vatre, a zatim svaki red šnicli posuti sitno iseckanim ili izmrvljenim belim lukom, biberom, vegetom i peršunom. Posuti ih sa malo preostalog brašna koje ste koristili za valjanje šnicli, naliti ih čašom vode i vratiti na slabu vatru da se kratko "krčkaju". Gotove su čim ih možete lako probosti viljuškom.
Ove šnicle se brzo spremaju, a mogu se i podgrevati.
Prijatno!
Komentari (0)