Jela bez mesa

Krem čorbu od ovsenih pahuljica: Zdrava i ukusna

Umesto kaše, probajte čorbu

05.03.2022 08:00

Krem čorbu od ovsenih pahuljica: Zdrava i ukusna
Pixabay

Nutricionisti savetuju da se u ishranu uključi ovas jer spada u 20 najzdravijih namirnica. Bogat je vitaminima B grupe i mineralima. Vrlo je lekovit i preporučuje se onima koji imaju problema sa holesterolom i želucem, osetljiva creva, visok krvni pritisak i hormonski dizbalans.

Umesto čorbe, predlažemo vam da napravite ukusnu čorbu od ovsenih pahuljica.

Biće vam potrebno:

5 kašika sitno usitnjenih ovsenih pahuljica

1 šargarepa srednje veličine

50 grama luka

50 grama celera

1 litar supe

1 kašičica brašna

2 kašike kisele pavlake

So, biber, peršunov list

Ulje ili puter

Pixabay

Ovsene pahuljice ne moraju da se jedu samo kao kaša

 

Priprema:

Povrće očistiti i sitno iseckati. Na malo ulja ili putera prepeći samlevene ovsene pahuljice sa kašičicom brašna. Zatim naliti supom koju možete pripremiti i sa kockom za supu.

U to dodati povrće, posoliti i ostaviti da se kuva oko dvadesetak minuta. Kuvano je kada pahuljice omekšaju.

Uzeti dva kašike čorbe i dobro promešati sa kiselom pavlakom i vratiti u čorbu. Isključiti ringlu i ostaviti lonac na njoj.

Dodati malo peršunovog lista i bibera.

Služiti uz prepečen hleb.

Komentari (0)