Nutricionisti savetuju da se u ishranu uključi ovas jer spada u 20 najzdravijih namirnica. Bogat je vitaminima B grupe i mineralima. Vrlo je lekovit i preporučuje se onima koji imaju problema sa holesterolom i želucem, osetljiva creva, visok krvni pritisak i hormonski dizbalans.
Umesto čorbe, predlažemo vam da napravite ukusnu čorbu od ovsenih pahuljica.
Biće vam potrebno:
5 kašika sitno usitnjenih ovsenih pahuljica
1 šargarepa srednje veličine
50 grama luka
50 grama celera
Možda vas zanima…
1 litar supe
1 kašičica brašna
2 kašike kisele pavlake
So, biber, peršunov list
Ulje ili puter
Priprema:
Povrće očistiti i sitno iseckati. Na malo ulja ili putera prepeći samlevene ovsene pahuljice sa kašičicom brašna. Zatim naliti supom koju možete pripremiti i sa kockom za supu.
U to dodati povrće, posoliti i ostaviti da se kuva oko dvadesetak minuta. Kuvano je kada pahuljice omekšaju.
Uzeti dva kašike čorbe i dobro promešati sa kiselom pavlakom i vratiti u čorbu. Isključiti ringlu i ostaviti lonac na njoj.
Dodati malo peršunovog lista i bibera.
Služiti uz prepečen hleb.
Komentari (0)