Štapići sa belim lukom predstavljaju jedan od omiljenih grickalica i užina koje možemo pronaći u pekarama. Koristi se i kao dodatak raznim jelima ili se konzumira samostalno. Njihova popularnost nije bez razloga, jer su ne samo ukusni, već i jednostavni za pripremu.
Mnogi ljudi uživaju u ovim štapićima kao grickalici uz film ili dok se druže sa prijateljima. Osim toga, često se serviraju kao dodatak raznim jelima, poput salata ili supe. Takođe, mogu se koristiti kao osnova za razne umake, čime se dodatno obogaćuje njihova upotreba u kulinarstvu.
Štapići sa belim lukom su jednostavan i ukusan zalogaj, savršen kao užina ili predjelo. Evo kako ih možete pripremiti.
Sastojci:
- 150 ml mineralne vode
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 50 ml ulja
- 1/2 kašičica belog luka u granulama
- 300 g brašna
- 1 jaje
- susam
- lan
- drveni štapići
Priprema:
Sipajte mlaku mineralnu vodu u sud, dodajte kvasac, šećer i kašičicu brašna i ostavite da odstoji minut. Nakon toga dodajte ulje, beli luk i brašno u koje ste ubacili so. Stavite foliju preko testa i ostavite da odstoji 30 minuta.
Nakon toga testo podelite na 8 jednakih delova, svaki deo razvucite, urolajte i malo razdužite da bude malo duži od drvenog štapića koji imate. Ostavite da odstoji 20 minuta nakog toga ih premažite umućenim jajetom i pospite susamom i lanom. Pecite na 200 stepeni 15 - 20 minuta.
Uživajte!
Komentari (0)