Salata od kiselog kupusa je pravi izbor kada želite nešto brzo, a istovremeno i izuzetno ukusno i zdravo. Sa svojim karakterističnim, osvežavajućim kiselkastim ukusom, ova salata savršeno se uklapa uz mnoga jela, od mesnih specijaliteta do variva. Beli luk i lovorov list dodaju poseban šmek, čineći je ne samo hranljivom, već i aromatičnom. Ovaj recept je stvoren za vas.
Sastojci:
- srednja glavica kiselog kupusa
- 10 zrna crnog bibera
- nekoliko listova lovora
- 2 glavice belog luka
- oko 150 ml ulja
Priprema:
Za pripremu ove ukusne salate, počnite sa seckanjem glavice kupusa na tanke rezance. Ukoliko je kupus previše slan, možete ga isprati pod mlazom hladne vode. Stavite ga u dublju šerpu, pa nalijte dovoljno vode da kupus bude prekriven. Dodajte biber i lovorov list, a zatim kuvajte na umerenoj vatri oko deset minuta, dok kupus ne omekša.
Kada je kupus skuvan, dobro ga procedite i ostavite da se ohladi. U međuvremenu, sitno iseckajte beli luk. Kada se kupus ohladi, dodajte iseckani beli luk i ulje, pa sve dobro promešajte.
Ova jednostavna salata može se čuvati u frižideru do trenutka serviranja, a njen bogat ukus postaje još bolji ako se ohladi i ostoji nekoliko sati. Savršeno se slaže uz sve vrste jela, a posebno je odlična kao prilog uz roštilj ili pečenje.
Uz nekoliko jednostavnih sastojaka i malo vremena, možete uživati u domaćem, zdravom obroku koji će vas podsetiti na tradiciju.
Uživajte!
Komentari (0)