Jela bez mesa

SLANI SPIRALA ŠTAPIĆI: Mirišu na detinjstvo, za pola sata već su na stolu

Odlični su kako za doručak, tako i za večeru.

30.09.2024 06:01

SLANI SPIRALA ŠTAPIĆI: Mirišu na detinjstvo, za pola sata već su na stolu
Printscreen/Youtube/Sanja Mandic Sanjine djakonije

Slani štapići su brz i jednostavan predlog kada ne znate šta biste spremali za doručak ili večeru. Priprema zahteva nekoliko sastojaka, a za samo pola sata biće na vašem stolu. Testo morate zamesiti i oblikovati, a onda peći i uživati.

Printscreen/Youtube/Sanja Mandic Sanjine djakonije

Recept za slane štapiće

Čim se ispeku ili kada se ohlade, možete uživati u ukusu slaniša koji svi vole. Ovo je omiljeni ukus iz detinjstva, a imate sreće zato što je priprema tako jednostavna.

Sastojci:

  • 600 g mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika soli
  • 2 dcl ulja
  • 2 dcl belog vina
  • 1 jaje za premazivanje
  • susam
  • ljuta tucana paprika

Priprema:

U polovinu brašna dodajte kašiku soli, a potom prašak za pecivo. Potom sipajte čašu ulja i belog vina. Zatim rukama zamesite brašno lagano, a onda dodajte ostatak brašna, ali malo po malo, i mesite rukama. Prenesite testo na radnu površinu i nastavite da mesite. Formirajte loptu od testa. Podelite to testo na dve loptice i jednu po jednu premesite oklagijom. Razvucite testo u pravougaonik, a onda premažite jajetom, pa pospite tucanom paprikom. Ne morate stavljati previše tucane paprike. Nožem isecite štapiće. Svaki štapić uvrnite kako bi testo bilo kao spirala. Premestite ih pažljivo u pleh, a stavite ih na papir za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.

Kada se ohladi, uživajte. Možete služiti uz jogurt i suhomesnate proizvode, ili jesti samostalno kao grickalice.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)