Ova jesen stigla je ranije nego inače, a domaćice se suočavaju s dilemom — da li je vreme za pravljenje zimnice ili da sačekamo još malo? U svakom slučaju, recept za ukusnu turšiju od crvenih paprike sigurno će vam dobro doći.
Sastojci:
- 1 kg crvene paprike
- 10 čena belog luka (količinu prilagodite svom ukusu)
- 1 čaša jabukovog sirćeta
- 1/2 šolje maslinovog ulja (možete koristiti i suncokretovo ulje)
- 1 puna kašičica soli
- 8-10 zrna bibera (opciono)
- 1 kašičica semena kima (opciono)
- 1/4 veze peršuna
Priprema:
1. Uklonite semenke iz paprike i isecite ih na komade.
2. U šerpu stavite sirće, ulje i so. Kada provri, dodajte pripremljene paprike i kuvajte 3 minuta.
3. Nakon kuvanja, ugasite šporet i dok su paprike još vruće, dodajte iseckani peršun i biber.
4. Uklonite sa vatre i stavite smesu u sterilizovane tegle dok je još vruće. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.
5. Kada se paprike ohlade, stavite tegle u frižider i ostavite da odstoje dva dana.
Iako su paprike spremne već nakon jednog dana, ostavljanjem da odstoje dva dana dobijate kiseli krastavčić vrhunskog kvaliteta.
Iskoristite ovu jesen za pripremu ukusnih zimskih zalogaja i uživajte u zdravim i sočnim crvenim paprikama koje će obogatiti vaš sto!
Komentari (0)