Hladni zimski dani idealni su za promenu režima ishrane i da u svoj svakodnevni obrok uvrstimo i neka čorbasta jela. Veoma je bitno da ona budu bogata povrćem kako bismo telu dali dodatnu energiju. Čorbe i super bi morale biti neizostavne tokom ručka. U zavisnosti ko šta više voli, prilagodite svoj režim već danas.
Bela čorba od karfiola omiljena je među gurmanima. Jednostavno se pravi, a zasitna je pa je možete jesti i kao obrok, a ne samo kao predjelo što je uobičajeno.
Srećna Republika donosi vam recept za belu čorbu sa karfiolom koja će vas okrepiti u hladnim danima.
Sastojci:
- 1 manja glavica karfiola (oko 400g)
- 2 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 1 čaša kisele pavlake
- vegeta
- so, biber
Priprema:
Sitno iseckajte luk, pa ga u vreloj vodi prokuvajte (1,5 l ) zajedno sa dodatkom za jela. Dodajte očišćenu i isečenu glavicu karfiola i na kockice isečen krompir. Kuvajte sve dok ne omekša, pobiberite, dosolite, pa sklonite sa vatre. Jaje razmutite, dodajte pavlaku, izmešajte i začinite supu. Sipajte u činiju i pospite sitno iseckanim peršunom.
Komentari (0)