Jela bez mesa

ČORBA OD BLITVE: Nikad ukusnije i zdravije jelo koje se sprema u svega nekoliko poteza!

Srećna Republika donosi vam recept za jelo koje će vas okrepiti nakon teškog i stresnog dana.

03.06.2023 08:01

ČORBA OD BLITVE: Nikad ukusnije i zdravije jelo koje se sprema u svega nekoliko poteza!
Prntscrn/YouTube

Mnogi vole da kada dođu kući uživaju u toplim ukusima sveže pripremljenog kuvanog jela. Svakodnevnica diktira brz životni tempo tokom kog je skoro nemoguće odvojiti nekoliko sati za pripremanje kuvanog jela i kompletnog ručka. Čorbe su zato idealne. Bilo da posle njih sledi domaćinski ručak, pita, brza hrana ili omlet, čorba će vam prijati posle napornog radnog dana i gomile nezdravih grickalica koje ste u brzini bili prinuđeni da pojedete. 

Srećna Republika vam tako donosi povrće koje trenutno možete da nađete u svakom boljem marketu i na pijaci, a u pitanju je blitva. Pripremite je na ovaj način i uživajte u svim blagodetima ukusne domaće i tople čorbice.

Sastojci:

  • 2 veze blitve
  • glavica crnog luka
  • 2 kašike brašna
  • žumance
  • pola šolje mleka
  • malo ulja
  • so, biber, suvi biljni začin po želji

Priprema:

Blitvu oprati, očistiti od belih delova i izrezati na krupnije delove. Očišćenu glavicu crnog luka izrezanu na kockice propžiti u šerpici na malo ulja. Blitvu koja je isečena dodati u ispržen luk i kratko je prodinstati poklopljenu. Zatim je posuti brašnom i naliti litrom i po vrele vode. Čorbu kuvati na tihoj vatri oko 30 minuta. Pri kraju kuvanja posoliti, pobiberiti i dodati suvi biljni začin.

Kada je čorba gotova, skloniti je sa šporeta i umešati u nju žumance razmućeno u mleku.

Čorbu je idelano da servirate uz pavlaku ili kiselo mleko.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)