Špargla je idealan dodatak jelima u vreme "laganih", prolećnih dana, a može poslužiti i kao idealna obrok salata ili užina. Srećna Republika vam donosi i kako da pripremite šparglu sa pavlakom i belim lukom. Ovako pripremljena ona je prelepog ukusa i mirisa koji joj daje beli luk. Možda niste znali, ali šparglu zbog njenih karakteristika, ali i zdravstvenih benefita, zovu i kraljevskim povrćem.
Sastojci:
- 300 g mladih špargli
- malo soli
- kašika maslinovog ulja
- decilitar kisele pavlake
- 3-4 čena belog luka
Priprema:
Šparglu operite i stavite u zagrejan tiganj. Kada je prodinstana, dodajte malo soli i kašiku ulja, promešajte pa dodajte seckan beli luk i još nekoliko minuta propržite. Sipajte šparglu na tanjir za posluživanje, sačekajte neko vreme da se prohladi. Preko prohlađene špargle prelijte umućenu kiselu pavlaku i poslužite.
Uživajte!
Komentari (0)