Jela bez mesa

ŠPARGLA SA BELIM LUKOM I PAVLAKOM: Obrok salata koja će vas oduševiti, zdravija ne postoji!

Bilo da je birate kao dodatak jelima ili kao glavno jelo, ova vrsta povrća će definitivno na poseban način obogatiti vaš jelovnik.

03.05.2023 08:01

ŠPARGLA SA BELIM LUKOM I PAVLAKOM: Obrok salata koja će vas oduševiti, zdravija ne postoji!
Shutterstock

Špargla je idealan dodatak jelima u vreme "laganih", prolećnih dana, a može poslužiti i kao idealna obrok salata ili užina. Srećna Republika vam donosi i kako da pripremite šparglu sa pavlakom i belim lukom. Ovako pripremljena ona je prelepog ukusa i mirisa koji joj daje beli luk. Možda niste znali, ali šparglu zbog njenih karakteristika, ali i zdravstvenih benefita, zovu i kraljevskim povrćem.

Sastojci:

  • 300 g mladih špargli
  • malo soli
  • kašika maslinovog ulja
  • decilitar kisele pavlake
  • 3-4 čena belog luka

Priprema:

Šparglu operite i stavite u zagrejan tiganj. Kada je prodinstana, dodajte malo soli i kašiku ulja, promešajte pa  dodajte seckan beli luk i još nekoliko minuta propržite. Sipajte šparglu na tanjir za posluživanje, sačekajte neko vreme da se prohladi. Preko prohlađene špargle prelijte umućenu kiselu pavlaku i poslužite.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)