Dagnje, kao i ostale školjke, sadrže aminokiseline koje podižu nivo seksualnog hormona kako kod žena, tako i kod muškaraca. Zbog toga se smatraju jednim od najjačih prirodnih afrodizijaka. Upravo zato, jesenje dane iskoristite kako biste uživali u toplini svog doma s voljenom osobom, a to fantastično jelo tu je da pomogne da veče bude neponovljivo. Ukoliko još niste pripremali dagnje, te ne nemate ideje kako da pristupite tom fantastičnom sastojku, predlažemo vam recept sa kojim ne možete da pogrešite. Reč je o dagnjama u vinu.
Sastojci:
- 2 kg dagnji
- glavica crnog luka
- šargarepa
- praziluk
- 2 kašike maslaca ili margarina
- 250 ml belog vina
- 1/2 kašičice belog bibera
Priprema:
Školjke ostaviti oko jedan sat u vodi, dobro ih očistiti spolja i oštrim nožem skinuti tvrde delove. Oljuštiti luk i očistiti šargarepu. Prepoloviti praziluk. Dobro ga oprati i sve iseći na kockice. Zagrejati maslac ili margarin u velikom loncu. Dinstati povrće 4-5 minuta. Doliti belo vino. Dodati školjke i mleveni biber. Poklopiti i kuvati oko 6 minuta. Lonac sa poklopcem u toku kuvanja nekoliko puta protresti da bi se gornje školjke spustile i sve se ravnomerno kuvale. Školjke su gotove kada se otvore. Servirati uz beli hleb.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)