Ukoliko su vam dosadili uobičajeni recepti koje iznova ponavljate svake nedelje, možda je vreme da isprobate nova jela koja će probuditi sva vaša čula. Ukoliko niste ljubitelj mesa ili vam je možda malo dosadilo, jedan sastojak iz prirode je idealno rešenje za vas. U pitanju je komorač (neko kaže da se pravilno izgovara koromač) - fina, mirišljava biljka, čiji je koren jednako lep kako sirov, tako i termički obrađen. Zapečen u rerni odličan je kao predjelo, ali i kao lagana večera.
Sastojci:
- 2 glavice komorača
- 2 kašičice maslinovog ulja
- po ukusu soli i bibera
- 40gr rendanog parmezana (ili nekog drugog tvrdog sira
Priprema:
Uključiti rernu na 190°C da se dobro ugreje. Podmazati uljem vatrostalni sud. Komorač iseći na kolutove debljine 0,5 cm i poređati ih u posudu. Posoliti i pobiberiti, a zatim poprskati uljem i peći u rerni petnaestak minuta. Izvaditi iz rerne, posuti parmezanom i peći dok skroz ne omekne (bocnuti viljuškom radi probe) i dok ne dobije zlatno-braon koricu.
Uživajte i prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)