Horoskop

SAZNAJTE KOJI JE VAŠ ZEMLJANI HOROSKOPSKI ZNAK: Astrolozi kažu da nas nepogrešivo opisuje i otkriva našu životnu svrhu

Prema ezoterijskoj astrologiji, Zemlja uvek putuje kroz horoskopski znak kao i sve druge planete.

17.03.2024 09:02

SAZNAJTE KOJI JE VAŠ ZEMLJANI HOROSKOPSKI ZNAK: Astrolozi kažu da nas nepogrešivo opisuje i otkriva našu životnu svrhu
shutterstock.com

Prema ezoterijskoj astrologiji, tipu astrologije koja tumači dušu i koja se manje bavi onim što se događa u našim svakodnevnim životima, a više o definisanju našeg doprinosa svetu i društvu u celini, Zemlja uvek putuje kroz Zodijak znak kao i sve druge planete. Koristeći ovu teoriju, svako od nas ima, pored onog sunčevog, i zemljani horoskopski znak.

Da biste ustanovili koji je vaš zemljani znak u horoskopu, trebalo bi da pogledate koji znak se nalazi na suprotnoj strani spektra u odnosu na znak u kom ste rođeni. Primera radi, ako ste rođeni u znaku Device, vaš zemljani horoskopski znak je znak Riba. Dok su naše vitalne energije predstavljene našim sunčevim znakom, znak u kom je bila Zemlja u trenutku našeg rođenja sugeriše na koje područje života bi trebalo da se fokusiramo kako bismo na najbolji način iskoristili naše prirodne darove i ispunili životnu svrhu.

U nastavku teksta pronađite koji je vaš zemljani znak i šta vam on poručuje.

Sunčev znak Ovan - Zemljani znak Vaga

Sunčani znak Bik - Zemljani znak Škorpije
Sunčev znak Blizanci - Zemljani znak Strelac
Sunčev znak Rak - Zemljani znak Jarac
Sunčev znak Lav - Zemljani znak Vodolija
Sunčani znak Devica - Zemljani znak Ribe
Sunčev znak Vaga - Zemljani znak Ovan
Sunčev znak Škorpija - Zemljani znak Bik
Sunčev znak Strelac - Zemljani znak Blizanci
Sunčev znak Jarac - Zemljani znak Rak
Sunčev znak Vodolija - Zemljani znak Lav
Sunčev znak Ribe - Zemljani znak Devica

Zemljani znak Ovan: Oslobađanje aktivne inteligencije

Zemljani znak Ovan ima za cilj oslobađanje aktivne inteligencije ili slanje pozitivne energije svima koji ga okružuju. Duhovni fokus osoba koje imaju ovaj zemljani znak je pravična raspodela resursa i širenje dobre energije.

Zemljani znak Bika: Razbijanje materijalnih iluzija

shutterstock.com

Osobe čiji je zemljani znak Bik trebalo bi da se posvete duhovnim dimenzijama

Duhovni put osobe rođene u zemljanom znaku Bika uključuje razbijanje materijalnih i finansijskih iluzija i glamura. Bik je znak koji vlada materijalnim, a kako je osoba rođena sa Suncem u Škorpiji to nagoveštava da će se tokom celog života baviti duhovnim dimenzijama.

Zemljani znak Blizanci: Učenje i komuniciranje putem zajedništva

Venera je ezoterični vladar ovog znaka i osoba bi trebalo da bude uključena u više učenje i komuniciranje putem jedinstva. Sunce u znaku Strelca rađa avanturiste i slobodnjake, a zemljani znak traži neku vrstu zajedništva. Upravo u zajedništvu ćete postići najveće uspehe.

Zemljani znak Rak: Stvaranje jasne osnove za dušu

Svrha duše osobe rođene u zemljanom znaku Raka je da stvori jasnu osnovu za dušu u ovoj inkarnaciji. Duhovna svrha ove osobe postaje jasna usmeravanjem drugih prema svetlu. Iako možda ne delujete uvek optimistično, upravo je to vaš zadatak - da širite dobru energiju i da drugima ulijete veru da stiže lepše sutra. Neka vaša životna maskima bude: "Optimizam iznad svega".

Zemljani znak Lav: Deljenje svetlosti i talenata

Osoba rođena u zemljanom znaku Lava ima zadatak da oblikuje individualizovanu svrhu duše, da podeli svoju svetlost i talente sa celim čovečanstvom. Vaše Sunce u Vodoliji inspiriše vas da budete vizionar, a Lav u zemljanom znaku tera vas da budete darežljiviji prema drugima.

Zemljani znak Devica: Znak isceljenja

Shutterstock

Saosećajnost je ključna u životu osoba rođenih u zemljanom znaku Device

Devica je znak isceljenja koji ukazuje na to da ova osoba ima jaku intuiciju. Nikada nemojte zanemarivati osećaj koji vaš šalje "šesto čulo". Vaš ključni zadatak je da budete nežni, pažljivi i saosećajni u svim međuljudskim odnosima. Biće vam teško da nekim ljudima oprostite, ali to morate da naučite zarad vašeg ličnog dobra.

Zemljani znak Vaga: Rađanje ideja

Zemlja u znaku Vage je namenjena za rađanje ideja koje ne smeju da čekaju. Vaša misija je da budete pokretač i lider, i u tim ulogama ćete ostvariti velike uspehe. Iako ste po prirodi stidljivi i više vam prija da posmatrate stvari iz prikrajka, od vas se zahteva da budete prodorniji u svakom životnom segmentu - to će vam doneti uspeh.

Zemljani znak Škorpija: Razbijanje fizičkih veza

Znak Škorpije uključuje razbijanje fizičkih vezanosti i sposobnost da se izdrži pritisak. Materijalne stvari su vam najbitnije, ali tek kad se budete oslobodili potrebe da gomilate novac i druge vrednosti moći ćete da osetite slobodu i svu radost života.

Zemljani znak Strelac: Edukacija je ključna

Osoba rođena u znaku Strelca ima zadatak da prenese znanja koja je stekla. Niko to neće uraditi bolje od vas, a ako se budete oprali da podelite sa drugima ono što znate postoji velika mogućnost da vas život vrati na početak. 

Zemljani znak Jarac: Strukturisanje životne snage

shutterstock.com

Osobe sa zemljanim znakom Jarca previše se troše na udovoljavanje drugima, zanemarujući sebe

Svrha osoba koje su rođene u zemljanom znaku Jarca je pravilno strukturiranje i disciplinovanje životne snage. S obzirom na to da je vama Sunce u znaku Raka, previše se trošite na udovoljavanje drugim ljudima, pa ponekad dođete u iskušenje da pokažete pasivnu agresiju ne biste li najbližima stavili do znanja da ne podrazumevaju vašu dobrotu

Zemljani znak Vodolija: Kanalisanje inovativnih koncepata

Pozicija Zemlje u znaku Vodolije daje mogućnost kanalisanja inovativnih koncepata koji služe čovečanstvu. Iako ste navikli da budete u centru pažnje i da se svet vrti oko vas, trebalo bi savladate lekciju koja se odnosi na opštu dobrobit. Vama to neće pasti teško, jer je vaša duša široka kao more, iako to pokušavate da sakrijete od drugih.

Zemljani znak Riba: Raskrinkavanje iluzija

Osoba rođena u zemljanom znaku Riba trebalo bi da nesebično radi na oslobađanju drugih od iluzija. Intuicija vam je jača strana, pa se slobodno oslonite na nju prilikom donošenja odluka. Mogli biste da postignete velike uspehe u kreativnom pisanju, psihoterapiji i humanitarnom radu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)