Horoskop

VENERA U RIBAMA DONOSI UDAR SNAŽNE ENERGIJE: Budite na oprezu, toksični odnosi biće izraženi! (FOTO)

Od 11. marta do 5. aprila svaki znak Zodijaka osetiće velike promene.

12.03.2024 09:02

VENERA U RIBAMA DONOSI UDAR SNAŽNE ENERGIJE: Budite na oprezu, toksični odnosi biće izraženi! (FOTO)
shutterstock.com

Svako od nas ima negde položenu Veneru u svom horoskopu, pa i znak Riba. Bez obzira na to koji ste znak ili podznak, uvek osetimo kad neka planeta menja položaj. Kako Venera od 11. marta uplovljava u znak Riba, u kom će boraviti sve do 5. aprila, svako od nas će je osetiti na drugačiji način.

Venera najviše voli da boravi u ovom znaku jer se njihove energije prožimaju i daju posebnu senzualnost. S jedne strane ljubav, lepota, snovi, hedonizam, zabava, umetnost, a s druge snovi, dubina, iluzija zanos, potraga za najvišim idealima, za bogom. Odjednom ćemo uhvatiti sebe da smo odlutali, da su nam misli na kraju sveta, pitaćemo se kako nam se život pretvorio u obavezu, jurnjavu u gomilu stresa. Pitaćemo se čemu tolika strogoća, ko nam je to skamenio srce, ko je ukrao osmeh... Pitanja se ređaju, emocije traže spas, zrno sreće, traže malo nežnosti, malo pažnje, telo se budi, ali ne od siline strasti i nagona, već je probuđeno željom za istinskom ljubavlju, za onom zbog koje se može otići na kraj sveta, preko sedam mora i još 300 gora ne bismo li sebe poklonili nekom i u tom činu postali jedno. Ovo je ljubav koja ne poznaje granice, koja je spremna da podnese svaku žrtvu da bi ostala neukaljana. Venera u Ribama je nesebična, saosećajna, topla i daleka, s neobičnim sanjivim očima, i zato nas mogu privući baš takve osobe. Lutaćemo gde nismo bili, ljubićemo kao nikada dosad, utonuti u san i sanjati nju/njega.

shutterstock.com

venera u ribama

Venera položena u Ribama uvek daje sposobnost za duboko saosećanje i ljubav koja u potpunosti prihvata drugog. Venera je sama po sebi zavodljiva, pomalo sebična u svojoj želji da dobije potrebnu pažnju i ljubav koja joj je neophodna da bi se osećala živom. Venera u Ribama je najmanje sebična od svih Venera, čak bi se moglo reći da je potpuna suprotnost tome. Ona se daje bezrezervno onima kojima je njena ljubav i pažnja potrebna, pa čak i kada je kraljica scene, obožavana i voljena od svih, nikada neće zanemariti potrebe onih koji je okružuju.

Ovo je jedna požrtvovana Venera čak i kada tako ne izgleda jer ne može drugačije. Odaje utisak nestalnosti i, poput svetlosti, teško ju je uhvatiti. Ako ne želi da je nađete, imaćete osećaj da je nestala s lica zemlje. Ali kada je tu za vas, onda je tu kao nijedna druga Venera. Problem ove Venere leži u tome što su Ribe znak koji ne poznaje granice, pa Venera položena ovde ne zna gde završava ona, a gde počinje drugi. Ta vrsta simbioze u emotivnim odnosima može biti izuzetno lepa i inspirativna, ali u jednom trenutku počinjemo da osećamo gubitak sopstvenog identiteta i ne znamo ko smo i gde nam je mesto, što Veneri kao takvoj ne prija.

Ovo je Venera koja će često biti iskorišćena od drugih upravo zbog nedostatka granica, pa je poželjno da ima pored sebe nekoga ko je voli i štiti od toksičnih ljudi i odnosa. Nekoga ko će da je trgne tako zanesenu i šapne joj da se probudi i otvori oči onda kada preti da postane opasno. S obzirom na to da je Saturn u Ribama, od svih osoba koje imaju položenu natalnu Veneru u ovom znaku tražiće se da postave granice.
Kod nje uvek postoji opasnost od zavisnosti, kao što su droga alkohol i lekovi, pa se mora biti veoma oprezan u tom smislu. Odlično se snalazi u virtuelnom svetu, pošto internet spada u simboliku Ribe. Tako je ovo osoba s mnoštvom lažnih profila koja živi nekoliko paralelnih života. Ovo je i rad preko interneta, kao i novac zarađen na taj način. Ovo su spretni hakerski prsti koji odnose milione sa računa i imaju pristup tamo gde ni najbolje obezbeđenje ne pomaže. Ovo su umetnici koje nadahnjuje ljubav i za koje je ljubav jedini apsolut. Slikarstvo i muzika su mediji kojima se najuspešnije služe da izraze svoju umetnost

shutterstock.com

Tokom tranzita Venere kroz znak Ribe osetićemo promenu energije

Tokom ovog tranzita Venere kroz znak Ribe, osetićemo ovu promenu energije, koja se, pre svega, ogleda u većoj empatija prema patnji bližnjeg. Ali ovde ne mislimo na prenemaganja i ljude koji od svakog svog problema naprave slona, već na pravu istinsku patnju onih koji ćute. Sada ćemo biti prijemčivi da osećamo tuđu bol i hodamo u tuđim cipelama. Pored empatije i saosećanja, osetićemo potrebu da ispoljimo svoju kreativnost i ono o čemu sanjamo pretvorimo u stvarnost. Sada smo prijemčivi za vizije i velike stvari.

Sve što ima veze s internetom i zaradom preko interneta dolazi u prvi plan. Ako smo, na primer, prodavali svoje proizvode u radnji, sada je vreme i za onlajn prodaju. Oni koji pokreću svoj biznis najbolje da se prvo oprobaju preko onlajn platformi bilo da je reč o robi ili uslugama. U ovom periodu povećava se trgovina kriptovalutama, ali tu su i prevare u vidu lažnih kriptovaluta, pa je potreban dodatni oprez u onlajn poslovanju.

Ovo je takođe period kada uživamo u romantičnoj muzici, slikama jakog kolorita i duhovnoj dimenziji u umetnosti. Na emotivnom planu ovo je ljubav koja leči i uzdiže do neslućenih visina. Ovo su veze koje uvek sa sobom nose i jednu duhovnu komponentu koja nas vezuje mnogo dublje od fizičke, intelektualne, pa i emotivne povezanosti. Sada u drugom možemo tražiti utočište od svega što u sebi ima karakter prizemnog i banalnog i što nas udaljuje od onog božanskog u nama.
S druge strane, ovo je period u kom ćemo dosta vremena provoditi u virtuelnom svetu, pa će mnoge ljubavi započeti upravo na ovaj način, preko društvenih mreža i platformi za upoznavanje. Ipak, treba biti oprezan zbog lažnih profila, na koje ćemo nailaziti češće nego inače. Veze koje sada započnu mogle bi da upadnu u mrežu zanosa. Zabluda će svakako biti, ali to sad nije važno, bitni je da osvestite najdublje snove i naterate razum da ih prihvati.

Shutterstock

Ako ste umetnički tip ovo je pravo vreme za vas

Sklonost ka toksičnim oblicima ponašanja takođe će biti pojačana, pa izbegavajte upotrebu alkohola, droge i bilo kakvih lekova da uzimate na svoju ruku. Ako ste umetnički tip, ovo je najbolji period godine za vas! Venera u Ribama je, pre svega, umetnost. Od vas se sad traži da ne budete lenji i ispoštujete muze koje vam dolaze u posetu. Stvarajte! Pevajte, svirajte, plešite, slikajte, ne dozvolite da ovaj period prođe mimo vas. Dopustite tom čarobnom zanosu da vas povede, prepustite se talasima mašte, uronite u tajnu iz koje ste nastali i ko ja će vas preporoditi. Čak i oni koji su zapostavili ovaj dar sad će umazati prste bojama, pevušiće u dokolici i biti iznenađeni kako to uopšte ne zvuči loše.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)