Horoskop

VREME JE ZA SVOĐENJE RAČUNA: Sunce u Jarcu od 22. decembra donosi period otrežnjenja (FOTO)

Sunce u Jarcu nam donosi zrelost, mudrost, ozbiljnost i strogost.

18.12.2023 09:03

VREME JE ZA SVOĐENJE RAČUNA: Sunce u Jarcu od 22. decembra donosi period otrežnjenja (FOTO)
shutterstock.com

Ove nedelje Sunce na trenutak napušta optimizam i entuzijazam i ulazi u Jarca dajući nam ozbiljnost i čvrstinu. Kada se približavamo kraju godine, želimo da svedemo račune i podvučemo crtu, ali i napravimo plan za narednu godinu. Sve to deluje mnogo lakše uz pomoć Jarca od 22. decembra. Jarac je spreman na sve da zadovolji potrebe, ali ove godine bi zbog retrogradnog Merkura trebalo malo da uspori i bude tolerantniji.

Rođeni u znaku Jarca su uvek u potrazi za snagom, moći i statusom i oprezno i polako idu ka cilju do vrha. Oni se ne zadovoljavaju osrednjošću niti ih možete videti da su besposleni i da im je dosadno. Ne uživaju u plodovima rada dok god postoji nešto što nisu postigli i uradili. Svaki Jarac je odgovoran, ambiciozan i uporan i uvek stoji čvrsto na zemlji. Koliko god da se vinuo u visine nećete pronaći nijednog Jarca s glavom u oblacima. Hrabro i odlučno idu napred i ne boje se rada jer put do uspeha za njih je posut trnjem. Doduše, oni jedino za takav put i znaju. Mada, dolaze drugačija vremena, kad Jarčevi treba da postanu fleksibilniji jer vladavina Plutona u njegovom znaku prolazi 21. januara, kad ulazi u Vodoliju i važe nova pravila ovog vazdušnog znaka.

Pixabay.com

Poslednji dani decembra Jarčevima donose velike promene

No, da se vratimo na Jarca. Materijalna sigurnost je nešto što najviše interesuje ovaj zemljani znak. Ne samo da bi pružio lagodan život sebi nego i porodici i bliskim osobama.
Jedna od mana im je što su veoma tvrdoglavi i ne odustaju i kada je bitka već izgubljena, pa zato važe za najstrpljiviji i naijzdržljiviji znak. Mogu biti zadrti i drugima ići na živce. Novac im je na listi prioriteta, ali im je takođe važna porodica, pa za njih važi i da su tradicionalni. Često su na važnim pozicijama, drže se strukture i pravila i kotiraju visoko na društvenoj lestvici. Odgovorni su i ambiciozni i ne boje se prepreka na koje će nailaziti. Štaviše, kada ih prođu, osećaju se jače i čvršće. Njima nije glava u oblacima, pa da maštaju o sreći i boljem životu, već ga sami grade. Prepoznaćete ih po strogom pogledu i ciničnom humoru, često vitke građe i jakih kostiju. Ne vole da dele privatan život s drugima, a ljudi ih često karakterišu kao hladne, drske i proračunate. Oni to svakako nisu jer emocije shvataju isuviše ozbiljno. Ali onima koji prođu njihov test lojalnosti dozvoliće da vide njihovu najranjiviju stranu. Oni su snažni, duboki i ozbiljni, a ljubav shvataju kao osećanje dužnosti. Nisu strastveni, ali su im emocije stabilne. Nemaju mnogo partnera i nisu skloni prevarama. Ostaju s voljenom osobom do kraja života, čak i kad nisu zadovoljni odnosom. Ne pridaju mnogo važnosti rečima, pa ćete ih retko čuti da izjavljuju ljubav ili kažu volim te, ali će delima pokazati koliko im je zapravo stalo do partnera. On veruje u ono što vidi, a ne u ono što mu se obećava, ali vrlo često ne vide jasno od okova koje su sebi nametnuli ili okruženje.

U se*su su veoma izdržljivi, ali ne vole mnogo da eksperimentišu. Šaputanje na jastuku ne dolazi u obzir jer više vole da se odmore i okrenu na drugu stranu nakon vođenja ljubavi. Jarčevi su veoma tradicionalni, a ponekad i konzervativni. Cene stare vrednosti i ne zanose se nikakvom maštom niti sanjaju velike snove. Oni ih grade. Kamen po kamen, s mnogo kontrole, odricanja i rada. Karijera je njihovo srednje ime. Toliko su predani i posvećeni da za njih nema nerešivih zadataka. Veoma su uporni i ne odustaju la ko od ciljeva. Ne vole da traže pomoć i uglavnom samostalno biju svoje bitke, bilo da su one na poslovnom ili ličnom planu. Vole novac, moć, pa mogu biti odlični poslodavci, računovođe, lekari, profesori istorije, menadžeri, direktori...

shutterstock.com

Šta nam donosi Sunce u Jarcu

Kada je zdravlje u pitanju, njihov najgori neprijatelj je stres. Često zaborave da jedu redovno, ne spavaju dovoljno i tako ugrožavaju imunitet. Slabe tačke su im kosti, zubi, zglobovi i kolena, pa se u narednih mesec dana čuvajte preloma.

Ovaj period podstiče sve znake da smisle nove ciljeve i preduzmu prve korake ka njihovom postizanju. Da preuzmu odgovornost za život i sudbinu, postave granice i pređu s reči na dela, budu hrabri, idu napred, ali i preispitaju se. A ono što Jarac još treba da nauči jeste da bude otvoreniji i ne plaši se da će zbog toga biti slabiji. Da nauči da oprosti i ne osuđuje druge. Kontrola, manipulacija i rigidnost je prevaziđen koncept, a ljubav najbolji put do sreće i zadovoljstva.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)