Horoskop

GRČKI HOROSKOP ZA DECEMBAR 2023. OTKRIVA: Ova 4 znaka osetiće snažno retrogradno kretanje Merkura koji će im pomrsiti konce (FOTO)

Srećna Republika otkriva kojim pripadnicima Zodijaka će usletiti promene pri kraju godine.

30.11.2023 09:02

GRČKI HOROSKOP ZA DECEMBAR 2023. OTKRIVA: Ova 4 znaka osetiće snažno retrogradno kretanje Merkura koji će im pomrsiti konce (FOTO)
shutterstock.com

Decembar je mesec u kojem ćemo imati priliku da završimo sve nedovršene poslove i pripremimo se za ulazak u novu godinu bez tereta. Astrološki gledano, imaćemo podršku za to tokom ovog meseca. Merkur ulazi u znak Jarca prvog decembra, a zatim ulazi u retrogradnu fazu trinaestog, praveći pritom nekoliko produktivnih aspekata. Ovo znači da će se tokom celog meseca primenjivati tipična pravila Merkurove retrogradnosti - možda će biti potrebno izmeniti planove u hodu, saobraćaj može biti veći problem nego inače, a avionski letovi mogu testirati našu strpljivost. Međutim, uglavnom će ovo biti period koji će nas podržati u rešavanju problema, fino podešavanje naših planova i reorganizaciju kalendara za 2024. godinu, posebno tokom prvih tri nedelja decembra.

Prema grčkoj astrologiji, tokom decembra će četiri znaka horoskopa posebno osetiti ovaj ples zvezda i planeta. Srećna Republika otkriva šta ih očekuje do kraja godine.

 

Ovan

Ovnovi će biti u grču i neće se lako odučivati na donošenje krupnih odluka. Očekujte da ova razmišljanja ozbiljnije počnu oko 13. decembra kada Merkur ulazi retrogradno u znak Jarca. Zatim, 22. kada Merkur bude u konjunkciji sa Suncem, doživećete trenutak prosvetljenja koji će vas približiti rešenju.


Međutim, 23. Merkur se vraća u Strelca. Izgleda da ćete ponovo proživeti neke od problema sa putovanjima koji su vas frustrirali u novembru, posebno oko 27. i 28. kada Merkur bude pravio teške aspekte sa Marsom i Neptunom. Ovi dani mogu biti stresni ako ste na putu, ili možda ćete doživeti mini krizu zbunjenosti u vezi sa svojim uverenjima. Možda ćete dovoditi u pitanje dalji put ukoliko određeni planirani putovanja više nisu izvodljiva, ili ako se menjaju vaša uverenja o određenim vrstama turizma. Ako vam se čini da se suočavate sa egzistencijalnom dilemom, možda zaista i jeste! Samo pokušajte da verujete da će se sve na kraju rešiti, čak i ako trenutno niste sigurni gde da usmerite svoju energiju.

shutterstock.com

Grčki horoskop za decembar

Rak

Iako se čini da ćete uživati u posebno slatkom prazničnom periodu sa svojim najbližima, izgleda da postoje nerešeni problemi koje treba rešiti u barem jednom od bliskih odnosa pre nego što svi budete potpuno na istoj talasnoj dužini. Merkur će provesti prve tri nedelje decembra u vašoj 7. kući partnerstava, što bi moglo rezultirati raspravom sa bitnom osobom ili pregovaranjem o uslovima ugovora ili sporazuma. Srećom, ovo bi moglo biti relativno produktivan period za razgovor ili donošenje pragmatičnih odluka zajedno. Sve dok možete ostati fokusirani na logističku stranu stvari, možda ćete oboje biti zadovoljni ishodom, a niko ne mora biti povređen.

 

Devica

Decembar je mesec kada svi volimo da sumiramo utiske i pregledamo proteklu godinu. Merkur ulazi u  5. kuću samoprezentacije, uživanja i kreativnosti prvog, a retrogradno se zaustavlja ovde 13. decembra. Prve tri nedelje decembra će uglavnom biti posvećene pregledu stvari koje su nedavno održale vašu dušu iznad vode, možda čak i vraćanju njima za drugi udar inspiracije. Možda ćete se vratiti starom hobiju ili pokrenuti kreativni projekat. Verovatno ćete završiti godinu zamišljeni ne o tome kako biti produktivniji naredne godine, već kako uklopiti više radosti i avanture. Da, istraživanje i pravljenje plana za buduće destinacije putovanja se računa. Uverite se da vaše rezolucije uključuju nekoliko destinacija na listi koje želite da konačno posetite 2024.

shutterstock.com

Kraj godine donosi preispitivanja

Škorpija

Još uvek uživate u kosmičkom poletu koji ste dobili prošlog meseca, a nakon što Venera uđe u Škorpiju 4. decembra takođe ćete se osećati  kao najboljeg sebe. Iako će vas Venerine čari ovog meseca učiniti magnetičnijim i blagosloviće vas sa dobrim danima za kosu i odeću  osećati se znači osećati sve  dobro, slatko i ružno. Na neki način, dodatna pažnja može učiniti da se osećate ranjivije i izloženije, a primanje komplimenata može neočekivano da izazove stare rane i nesigurnosti za vas. Smatrajte to toksinom koji treba da se metaboliše da biste mogli da primite više ljubavi od sveta oko sebe.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)