Horoskop

TAROT HOROSKOP ZA DECEMBAR: Otvorite srce za neočekivane poruke i darove, ali ne donosite ishitrene odluke! (FOTO)

Srećna Republika otkriva kako da svaki znak iskoristi predstojeći period na najbolji način.

21.11.2023 09:00

TAROT HOROSKOP ZA DECEMBAR: Otvorite srce za neočekivane poruke i darove, ali ne donosite ishitrene odluke! (FOTO)
Shutterstock

U decembru nas očekuje završetak retrogradnog hoda više planeta što će nas naterati da sumiramo šta smo naučili, a šta ne u prethodnom periodu. Sudbina će proveriti da li smo naučili lekcije, a ko ih nije savladao moraće na popravni. Posle šest meseci retrogradni Neptun završava svoh hod u nazad 6. decembra. Ovim se stavlja tačka rušenje iluzija, maštanja koji su u sumboli ove planete. Jupiter planeta obilja i bogatstva nastavlja svoj retro hod sve do 30. decembra podsećajući nas na kraju godine da izmirimo sve dugove. 

Poslednji retrogradni hod Merkura počinje 13. decembra i trajaće sve do 3. januara 2024. Biće ovo period smušenosti, pogrešnih informacija, nesporazuma i loših odluka. Ipak, sudeći po prognozi astrologa neće decembar biti loš. 

Srećna Republika donosi vam tumačenje Tarota za decembar 2023. godine za svih 12 znakova Zodijaka.

shutterstock.com

Sledi tarot tumačenje za decembar 2023.

Ovan

Tarot karta: Presuda i 5 pehara

Ovnovi, vreme je da zastanete i razmislite. Iako 5 pehara ukazuje na to da ćete se ovog meseca možda osvrnuti na teža vremena u vašem životu, tačnije periode gubitka, razočarenja i bola u srcu, to ne znači da je sve predodređeno na propast. Presuda nagoveštava da sada možda imate neku novootkrivenu perspektivu i svest koja će ove događaje obojiti u novom svetlu. Učite iz svojih grešaka.

Bik

Tarot karta: Svet (obrnut) i 8 kupova (obrnuto)

Ceo svet za Bika je trenutno okrenut naopačke, ali to ne znači da morate da se gušite u porazu. Zajedno sa obrnutim 8 pehara, možda se izvlačite kada su u pitanju stvari koje vam više ne služe ili osoba, očekivanje ili ideja koju imate o sebi ili drugima. Vaša ograničena uverenja, možda su ono što treba da preispitate ovog meseca.

Blizanci

Tarot karta: Pravosveštenik (obrnut) i As mačeva (obrnut)

Blizanci se ovog meseca osećaju pomalo rizično i nekonvencionalno. Kada je Pravosveštenik obrnut, znači da trenutno niste zainteresovani da igrate po tuđim pravilima. Konvencija i tradicija su vam trenutno dosadni. Takođe, obrnuti As mačeva upozorava da ne radite bilo šta previše brzopleto. Zapamtite, moguće je biti inovativan i promišljen pre svega.

Rak

Tarot karta: Zvezda (obrnuta) i As pentakla

Rak ima povoljne prilike na putu, ali ove stvari nisu uvek lake kao što se čini. Iako je As pentakla pozitivan znak za prilike za posao, finansijske i beneficije, preokrenuta Zvezda ukazuje na frustraciju i stagnaciju koja se dešava na unutrašnjem, duhovnom nivou. Ako niste povezani sa sopstvenom unutrašnjom vizijom, manje je verovatno da ćete imati jasnu perspektivu o stvarnim prilikama koje vas okružuju. Zapamtite da pravo obilje prvo dolazi iznutra.

shutterstock.com

Sledi bura emocija u skoru svakom znaku Zodijaka

Lav

Tarot karta: Car, Dvojka štapova (obrnuto)

Lav je možda ona hrabra osoba koja je drugima trenutno potrebna, ali se takođe bori da održi korak sa sopstvenim poslovima. Car ukazuje na to da držite tron samopouzdanja i vođstva na koji će se drugi ugledati ovog meseca. Ljudi se oslanjaju na vas zbog vaše jake stručnosti i snažnog prisustva. Međutim, Dvojka štapova koji su se okrenuli naopako napominju da se možete osećati još potresnije kada je u pitanju vaša odgovornost. Zapamtite da se dobar vođa ne plaši da pozove svoje kraljevstvo u pomoć.

Devica

Tarot karta: Visoka sveštenica (obrnuto) i 8 pentakla (obrnuto)

Devica svakako želi da se napuni produktivnim duhom, ali ponekad se ne može sve svesti na praktičnost. Obrnutih 8 pentakla opisuje vašu borbu sa motivacijom za radnu rutinu ovog meseca. Možete odlagati ili zaostajati kada su u pitanju vaši postojeći projekti i odgovornosti. Visoka sveštenica obrnuto znači da doživljavate duhovnu, intuitivnu blokadu u sebi. Možda nećete morati da prolazite kroz više stavki sa liste obaveza u isto vreme, možda će vam prvo trebati dobra meditacija i organizacija.

Vaga

Tarot karta: Kula i Trojka mačeva

Za Vage Kula i Trojka mačeva su pomalo zloglasne karte koje ukazuju na preokret i slom srca. Ovaj mesec vam pokazuje da razmišljate o ozbiljnim temama transformacije i ozbiljnoj nelagodnosti koju to povremeno može izazvati. Ipak, ne dozvolite da vas to uplaši. Samo zato što prolazite kroz neke promene i možda ćete doživeti raspad nekoliko poznatih rutina, to ne znači da je ovo sumor i propast. Možda će biti neprijatno, ali biće i boljih dana. Posle oluje ostaće jasan i čist put. 

Škorpija

Tarot karta: Točak sreće i Četvorka mačeva (obrnuto)

Točak sreće napominje da je ovaj mesec uglavnom van ruku Škorpija, ali da će vas najbolje stvari u njemu verovatno neočekivano pronaći. Prepustite se i držite svoje srce i ruke otvorene, voljni da primite ono što Univerzum može da ponudi. Možda nije tako lako kao što zvuči, naravno. Preokrenuta Četvorka mačeva može ukazivati na određeni otpor na vašoj strani. Možda ćete želeti da uđete u akciju čak i kada od vas Univerzum traži da se odmorite ili usporite. Međutim, moraćete da verujete da ako vam se prepreka postavi na put, to može biti samo zahtev za pauzu i razmišljanje.

shutterstock.com

Mesec uzburkanih osećanja i rolekoster emocija je pred nama

Strelac

Tarot karta: Carica i paž mačeva

Strelac ovog meseca prihvata kreativan, komunikativan duh u sebi. Carica je pozitivan znak za vaše kreativne sposobnosti, osećaj izobilja i sposobnost da uspešno spojite odmor i rad. Paž mačeva nudi mladalačku, komunikativnu prednost u tome, uz napomenu da ćete možda postići više uspeha u ovim poduhvatima dok komunicirate sa drugima. Ne zaboravite da uživate i da date prioritet procesu nad ishodom.

Jarac

Tarot karta: Budala (obrnuto) i Kralj štapova (obrnuto)

Jarče, od vas se traži da usporite pre nego što donesete bilo kakve ishitrene odluke. Obrnuta Budala predviđa neke probleme sa pokretanjem stvari. Možda želite da nastavite brzo i napred u nove početke, ali obrnuti Kralj štapova opisuje vaš osećaj ambicije i nagona koji su potisnuti i u haosu. Možda se ništa ne raspada, ali ništa ne ide po planu. Ovaj frustrirajući period može izgledati kao da traje zauvek, ali u stvari, proći će kao i svaki drugi. Strpljenje je sada potrebnije nego ikada.

Vodolija

Tarot karta: Snaga i Kraljica mačeva

Vodolije, obavili ste dobar posao. Sada je vreme da to i pokažete. Kraljica mačeva govori o vašoj nezavisnosti i komunikativnoj sposobnosti. Sada s većom lakoćom savladavate konfuziju, jer možete da vidite šta je zaista važno. Sve ovo ste dobro zaslužili, jer karta Snage ukazuje da ova moćna energija dolazi u prvi plan, jer ste zaista razmišljali o svojim prošlim iskustvima i iz njih ste izvukli pouke koje su vam bile najvažnije. Svaka vam čast što ste dobili bitku. Sada je samo preostalo pitanje, šta ćete učiniti sa tolikim dobicima?

Ribe

Tarot karta: Obešeni čovek (obrnuto) i 7 mačeva

Ribe i dalje pokušavaju da se približe promeni i napretku, ali to nije bio lak put. Obešeni čovek i to obrnuto ukazuje na vaše frustracije stagnacijom. Možda se osećate kao da ste razmišljali o svemu što se ikada moglo zamisliti, a sada samo želite da krenete dalje. Međutim, 7 mačeva napominje da ćete možda pokušati da napredujete bez previše razmišljanja o posledicama, zadubljeni samo u sopstvene želje. Savet je da svakako usporite i pauzirate. Stanje odmora i razmišljanja će i dalje biti bolje od stanja neurednog haosa koji je nastao iz dosade i nezadovoljstva, a o tome piše i portal Astrolodži ansvers.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)