Horoskop

SPREMITE SE ZA PREOKRETE KAKVE NISTE MOGLI NI DA SANJATE: Borac za istinu i avanturista kroji nam sudbinu do 4. januara! (FOTO)

On je hrabar i brz, njegove su oči uvek su zagledane ka novim horizontima, ovo je slika Marsa u Strelcu, a vreme je sad.

28.11.2023 09:00

SPREMITE SE ZA PREOKRETE KAKVE NISTE MOGLI NI DA SANJATE: Borac za istinu i avanturista kroji nam sudbinu do 4. januara! (FOTO)
Shutterstock

Retko kada Mars, planeta borbe i snage, poprimi neki viši kvalitet, pa sirova snaga postane hrabrost, a nagonski impulsi postanu inicijatori novih i naprednih akcija. Upravo sada, pa sve do prvih januarskih dana Mars će boraviti u vatrenom i dobronamernom Strelcu. Združeni, dobijaju novi kvalitet, onaj koji nam je, zapravo, sve vreme falio. Radost, optimizam i spremnost da se u nešto novo svim srcem upustimo! 

Ovo su dani kada će nam se izoštriti moralno i duhovno biće, pa kao da smo se umorili i zasitili kalkulacija i taktiziranja. Sada, kada osećamo da postoje stvari za koje se vredi boriti, osetićemo poriv da ka nečemu zaista vrednom i sami krenemo.

Foto: Shuterstock

Mars u Strelcu Snagu i veštinu koristi pametno, bez mnogo razbacivanja

Istina kao uslov

Mars u Strelcu će boraviti od 24. novembar 2023. - 4. januar 2024. On jeste ratnik, ali njegov duh je u dosluhu s višim oktavama postojanja, a njegov intelekt britak poput najfinijeg mača. On je i fit i obrazovan. Snagu i veštinu koristi pametno, bez mnogo razbacivanja. Deluje spontano, kao pozvan od samih nebesa.

Poput superheroja, koji reaguje odmah kada vidi nepravdu, tako i ovaj Mars deli pravdu; brzo i efikasno. On je taj koji će vam ustupiti mesto u redu, on je taj koji će vas propustiti, otvoriti vam vrata, stati u vašu odbranu, čak iako vas prvi put vidi. Jer on je uvek tu u odbrani načela pravde i morala. Moral je za njega nešto s čim se rađa, a uči druge stvari.

Otvoren prema svemu, on neće imati predrasude ni prema kome, ni prema čemu. On će skenirati vašu suštinu i po tome se odrediti. On prezire sve što je laž i manipulacija. Učiniće sve što je u njegovoj moći da istina uvek bude na prvom mestu. Njega ne zanimaju lični interesi i možda je bolje reći da ih se iskreno gadi jer u njima vidi čovekov moralni pad u ambis.
Ni strah ne razume najbolje jer zašto bi se iko plašio ako radi najbolje što može, za najveću svrhu koja je moguća.

On smatra, zapravo on zna, da dokle god srce u grudima kuca mora se ići napred. Ovaj svet je veliki i raznolik, a lepote ima na svakom koraku, zato on nikada ne staje. On žuri tamo gde sve miriše na novo, gde je spektakl života uvek svež i drugačiji.

Daljine ga mame, pa ga nikada nećete videti da stoji i dosađuje se. Dosada je za njega ravna smrti, pa će stalno biti u pokretu. Čak i u redu, on neće gubiti vreme. Pročitaće nešto zanimljivo što mu je zapalo za oko pre neki dan dok je organizovao neki događaj. Naučiće neki novi jezik ili zanat čak iako je u poodmaklim godinama.

www.pexels.com

Osobe koje su rođene sa Marsom u Strelcu u natalnom horoskopu su vrlo obrazovane, govore po nekoliko stranih jezika i ne prestaju da uče do kraja života

 

Večiti dečak

Osobe s ovako postavljenim Marsom su vrlo obrazovane, govore po nekoliko stranih jezika i ne prestaju da uče. Znanje ih fascinira, pa su često izuzetno obrazovane, čak i ukoliko nemaju formalno obrazovanje. Njihovi pasoši su uvek puni, pa ih carinici često smnjičavo gledaju jer nemaju često priliku da vide toliko pečata, a tako čist i jasan pogled.

U danima koji nam predstoje svi ćemo pomalo poprimiti uticaj ovog Marsa, pa ćemo stvari raditi motivisani nekim višim ciljevima. Postaćemo plemenitiji i otvoreniji za različitosti, promenićemo ugao gledanja i postati bolji.

Ako nam je nedostajalo hrabrosti da nešto novo uradimo, sada je pravo vreme za to. Ići ka slobodi duha je njegov najveći ideal jer slobodan čovek može biti samo onaj koji iz čistog srca živi i čiji je um stalno napajan novim znanjima. On je večiti dečak, oduševljen i zaigran, pa se potrudite da ne izneverite to dete u sebi zbog nekih sitnih koristi. Neka nam ova nova snaga ne bude uludo data. 

shutterstock.com

Oni su superheroji i heronine

Strip junak

Idealna osoba koja bi ilustrovala sve najbolje osobine ovako postavljenog Marsa su strip-junaci, superheroji i heroine. Ako smemo u ovom smislu da nađemo nekoga ko bi po hrišćanstvu bio sličan, to bi bio arhanđel Mihailo, arhistrateg i komandant nebeske vojske. Na ikonama se arhanđel Mihailo predstavlja s krilima, u vojvodskoj odeždi, kao borac, sa mačem u jednoj i kantarom u drugoj ruci, deleći pravdu i boreći se protiv laži (lukavoga). 

Najveća opasnost kod ovog Marsa može biti ta da na nekoga ovaj optimizam i hrabrost mogu da utiču u tako velikoj meri, a da se iza nje ne krije nikakva stvarna potpora, pa takvi ljudi mogu zaličiti i na dvorske lude jer srljaju iz jedne u drugu neuspešnu akciju. Veruju u pozitivan ishod i svoj sud, pa često mogu biti nemogući za saradnju i uvek u suludim rizicima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)