Horoskop

SLEDI NAM NEDELJA OTREŽNJENJA I NAGLIH PROMENA: Bikovi zapaljivim karakterom mogu uništiti vezu, Lavovi nek obrate pažnju na zdravlje, evo šta očekuje Device

Veliki nedeljni horoskop za period od 21. do 28. avgusta.

20.08.2023 18:02

SLEDI NAM NEDELJA OTREŽNJENJA I NAGLIH PROMENA: Bikovi zapaljivim karakterom mogu uništiti vezu, Lavovi nek obrate pažnju na zdravlje, evo šta očekuje Device
shutterstock.com

Nedelja koja je pred nama označava se kao period lične spoznaje, razvija i promena. Dok će neki pripadnici Zodijaka uživati u plodovima svog rada, drugima zvezde ipak nisu naklonjene. Uhvatite se u koštac sa svime što vam dolazi i budite spremni na tubulencije i krupne korake.

Srećna Republika donosi vam najdetaljniji nedeljni horoskop za period od 21. do 28. avgusta.

Foto: Shutterstock

 

Ovan - Ubedljivi i puni energije

POSAO: Ovnovi će ove nedelje biti u prilici da nešto prezentuju, saopšte i izbace u prvi plan. Bićete u centru pažnje ili neko ko će se iznenada naći u centru zbivanja na poslovnom planu. Promenili ste ponašanje i način funkcionisanja i to će svi primetiti - i saradnici, ali i nadređeni. Moguće je da do sada niste mnogo nagoveštavali šta sve radite i koliko posla obavljate, ali ste rešili da promenite način i ophođenje drugih prema vama, ali i kada je u pitanju obrnuti smer. Sve to će se odraziti na finansije, koje su vam u ovom trenutku prioritet, i ostaviti povoljan efekat. Mnogi Ovnovi će ove nedelje pokrenuti nešto novo ili drugačije u odnosu na to što su do sada radili. Imaćete jaku moć ubeđivanja, pa ćete moći da ubedite druge da slede vaše savete i principe. U nekim momentima biste mogli burno reagovati i možda biti netaktični, ali to je sve zbog stvari koje ste dugo gurali pod tepih ili ste pustili da se izmaknu kontroli. Međutim, važićete za osobu koja radi kvalitetno i za dobrobit drugih ljudi, pa ćete u mnogim stvarima uspeti da raščistite sve što vam je bilo kamen spoticanja. Ovo je veoma važan period za sve one koji se bave trgovinom, intelektualnim radom i poljoprivredom. Bićete skloni trošenju novca, pa povedite računa kada su u pitanju troškovi. Radite sve po zakonu i ne obazirite se na druge. 

LJUBAV: Na emotivnom planu mnogi Ovnovi će biti dominatni u odnosu na partnera. Biće vam jasno šta druge usrećuje i čini zadovoljnijim, ali će vas zanimati doprinos partnera i bliskih članova porodice. Nećete biti zadovoljni ako se neko trudi bez rezultata, a kamoli ako rezultata nema. Budite strpljivi i pustite da osoba koja je pored vas iskaže spontano potencijal, bez vašeg pritiska. Svaka upadica ili komentar mogla bi da dovede do nesporazuma i rasprava. Deca će vam biti u fokusu u narednom periodu. Slobodnim Ovnovima bi mogla da se dopadne osoba koja ima pojačan adrenalin ili je, na neki način, u centru pažnje i ima jaču energiju. Koliko god vi hteli da započnete ozbiljnu vezu, toliko će vas nešto vući unazad i pokazivati vam da neke stvari još nisu zrele.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema sa stomakom, metabolizmom i crevima. Ishrana igra veoma važnu ulogu, pa bi bilo dobro da povedete računa. Pijte više tečnosti i probajte da pokrenete metabolizam. Prsti su vam takođe slaba tačka. Moguće su opekotine i problemi s kožom.

SAVET: Treba imati meru 

Foto: Shutterstock

 

Bik - Spoznaja i priprema

POSAO: Bikovi će ove nedelje želeti sebi da daju malo oduška i uspore kada je posao u pitanju. Iako imate neki prazan hod, biće vam drago jer će vam takva energija trenutno prijati. Mir, tih i povučen način i funkcionisanje s distance, a kod nekih Bikova i daljine, pomoći će vam da se malo primirite i pronađete na koji način da funkcionišete na jesen. Moguće je da sve što sada radite nije isplativo, a neki su možda i u minusu kada su finansije u pitanju. Ovih dana biste mogli biti zbunjeni ili će vam neke stvari biti nejasne, kontradiktorne ili tajnovite. Važni datumi su 22. i 23. avgust, kada će neka vaša usluga ili proizvod biti zaustavljeni ili stopirani ili ćete morati da se pomučite da biste otklonili neku grešku. Budite smireni, izmestite se i reagujte kada sve dobro proverite i pregledate jer ćete samo na taj način stabilizovati poslovanje i moći da ga unapredite. Ne bi trebalo da bude nekih posebnih problema, a moguće je da će neko od saradnika, prijatelja ili čak emotivnih partnera biti u prilici da vam ponudi saradnju. Moguće je da se radi o poslovima ili projektima o kojima je već bilo reč. Ovo nije dobar period za ulaganje novca, pa probajte to da izbegnete, osim ako se radi o sitnim popravkama ili prepravkama.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzeti Bikovi bi mogli imati temperamentan i zapaljiv karakter, pa bi vrlo lako mogli da skliznu u burne odnose i naruše svoj, a i duševni mir partnera. Moglo bi doći do ljutnje i nesporazuma, naročito kod parova koji nisu dugo zajedno. Slobodnim Bikovima bi mogla da se dopadne osoba koju su nedavno upoznali ili dolazi iz poslovnog okruženja. Moguće su i neke stare ljubavi, pogrešne ili slučajne poruke koje će dovesti do ponovnog strastvenog i burnog odnosa, koji, ipak, neće dugo trajati. Zato je važno da znate šta želite i šta od koga možete da očekujete jer biste u ovom periodu mogli, i te kako, da se razočarate, naročito kada su u pitanju ženske pripadnice znaka.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati kardiovaskularnih problema, problema s kičmom i grlom. Radite na jačanju imuniteta.

SAVET: Sve što nije dobro treba otpustiti

Foto: Shutterstock

 

Blizanci - Neizvesnost i zastoj 

POSAO: Blizanci ulaze u novu fazu, kada će neko unutrašnje iskustvo pretočiti u informaciju ili materijalizovati na neki drugi način. Moguće je da ste još posmatrač, ali veoma brzo će se dogoditi stvari koje će vas potpuno promeniti, pre svega vas, a onda i okolnosti. Moguće su i nepredvidiva dešavanja, neka usporenja, ali i situacije koje će se dogoditi mimo vašeg znanja. Ovo se naročito odnosi na pripadnike ovog znaka koji se bave privatnim biznisom. Mogu vas iznenaditi saradnici, količina prihoda, ali i neki međuljudski odnosi koji će vas ugroziti. Najbolje bi bilo da se povučete i ne upuštate ni u kakve rasprave, već da sačekate da se mnoge stvari reše same od sebe. Nije isključena ni neka greška ili nesporazum koji će dobiti veće razmere. Možete biti upleteni u neke situacije, ali je najbolje da se ne pravdate i dodatno ne komplikujete. Sve ovo je priprema za ono što vas očekuje od sledećeg meseca i dugotrajnija podloga za ono što radite i želite da ostvarite. Važni datumi su 22, 23. i 24. avgust, kada posebno treba da obratite pažnju na komunikaciju i odnos s drugim ljudima jer vam od tih događaja zavisi mnogo toga na poslovnom planu. Od 27. avgusta vas očekuje potpuno nova faza i drugačija energija. Moguć je problem s jednim od roditelja.
 
LJUBAV: Na emotivnom planu Blizanci bi mogli imati problema s partnerom, koji u ovom momentu očekuje da uradite nešto konkretno. Trenutno niste u situaciji da reagujete brzo i to bi moglo zbuniti partnera, pa može pomisliti da ste nezainteresovani i da vas ne zanima šta on želi. Ako ste pak povezani s bliskom osobom i duhovno, ne samo materijalno, osetiće vaš bioritam i pustiti vas da se postepeno aktivirate. Ovo je nedelja kada ste više posmatrač i nikako nije dobro da vas neko pritiska i insistira ne nekom ponašanju i aktivnosti. Mogući su kvarovi i majstori u kući. Slobodnim Blizancima bi mogla u život da se vrati stara ljubav, a nije isključeno poznanstvo s veselom i intrigantnom osobom koju ste upoznali na putu. Verovatno ove nedelje nećete ništa konkretno uraditi, već ćete samo posmatrati njeno ponašanje i reakcije.  

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema sa stomakom i prstima. Moguće su upale, umor i nezadovoljstvo. Budite obazrivi u saobraćaju.

SAVET: Ništa se ne mora i sve može da sačeka

Foto: Shutterstock

 

Rak - Svesni sebe i okolnosti oko vas

POSAO: Rakovi prate i dobro kontrolišu sve što se dešava u neposrednoj blizini, ali nikako nije dobro da se upuste u rasprave i izgube kontrolu. Kako nedelja bude odmicala, tako će se i pojačavati obaveze i aktivnosti na svim poljima. Iako vidite više nego drugi i bolje rasuđujete, važno je da budete jednostavni i probate da izbalansirate dinamične događaje. Na poslovnom planu neke naizgled jednostavne poslove uradićete bolje nego što se očekivalo, a to će primetiti i nadređeni. Moguće je da su vas u početku potcenjivali ili su smatrali da je to što obavljate lako i beznačajno. Imate predispoziciju da mnoge naizgled loše okolnosti preokrenete u svoju korist i materijalizujete potencijal koji imate. Neki Rakovi imaju ideju da pokrenu nešto novo, ostvare neku ideju ili uđu u partnerstvo s prijateljem, ali ovo nije dobar trenutak za to. Budite strpljivi, radite na planovima, pripremajte se, a krajem septembra ili početkom oktobra se upustite u sve što je potpuno novo za vas. Zbog preterane nervoze možete češće upadati u konflikte, a sitnice vam mogu smetati više nego inače. Pojačava vam se mentalna aktivnosti, rezultati rastu, a krajem nedelje ulazite u potpuno novu fazu.

LJUBAV: Na emotivnom planu možete biti rasejani i delovati kao da niste prisutni u odnosu. Međutim, morate napraviti razliku da li neko želi vašu podršku ili da prebaci sve obaveze na vas. Moraćete da skrenete pažnju partneru ako je preterao, koliko god vam ne bude teško da obavljate sve što se od vas traži. Prilagodljivi ste, ali ako se u nečemu uopšte ne nalazite, morate to da iskažete. Slobodni Rakovi bi mogli preko prijatelja da upoznaju osobu koja možda ne živi u istom gradu. Trenutno niste zainteresovani za ozbiljnu vezu i verovatno ćete pričekati s dubljom interakcijom. Nekim Rakovima će se javiti neko iz prošlosti i pokušati da ponovo stupi u kontakt s njima.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s respiratornim infekcijama. Vodite računa o imunitetu i naročito pazite u saobraćaju.

SAVET: Budite strpljivi i ne reagujte na prvu loptu

Foto: Shutterstock

 

Lav - Strpljen spasen

POSAO: Kod Lavova se mnogo toga dešava na svim poljima, pa mogu biti rastrzani i juriti na sve strane. Veoma ste svesni situacije u kojoj se nalazite i ne može se reći da se osećate prijatno, ali ipak treba usporiti. Zbog nekih informacija koje čekate mogli biste se osećati veoma razdražljivo i nervozno, ali ćete steći nova iskustva i zapažanja koja će vam kasnije biti od koristi. Koliko god želeli da budete praktični bićete i vidno nestrpljivi, ali ipak probajte da ništa ne preskačete. Ne dozvolite da vas ponese ambicija i adrenalin da što pre podignete situaciju na ozbiljniji nivo. Finansijska situacija nije toliko naglašena, ali i tu treba da budete strpljivi. Kvalitet je svakako naglašen, ali je potrebno da imate kontrolu nad svakom situacijom, ali i nad sobom. Sve što uradite nije rutinski obavljeno, već u osnovi leži kvalitet i mnogo volje i energije, ali ono što bi moglo da vam bude zamereno jeste to što ste samovoljno doneli neke odluke i što se niste konsultovali s bliskim osobama. Mogući su nepredviđeni izdaci i troškovi. Važni datumi su 22. i 23 avgust, kada ćete shvatiti da nije nemoguće doći do cilja, ali ga je isto tako lako i izgubiti. Stabilizacija sledi od 25. avgusta.

LJUBAV: Na emotivnom planu možete osećati da ne dobijate dovoljno pažnje, pa biste mogli da postanete arogantni. Možda niste svesni koliko povređujete partnera onim što radite i nekim komentarima. Čak i ako želite da napravite bolji odnos s partnerom, bićete više okrenuti sebi i svojim potrebama. Verujete partneru, ali trenutno nije dobar period za donošenje bilo kakvih odluka. Sačekajte sledeću nedelju za ozbiljniji razgovor. Slobodni Lavovi će biti u centru pažnje suprotnog pola, ali njima se dopada osoba koja nije u blizini ili je na neki način nedostupna. Možda isuviše patite za bivšom ljubavi, a možda niste raskrstili, pa ne možete lako da se odvojite. Ovo je period raščišćavanja, vreme je da se oslobodite svega što vas koči da idete dalje. Neko vas posmatra već duže vreme, a vi to ne primećujete.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema sa stomakom i pojačanom nervozom. Moguć je i neki pad usred nesmotrenosti i gubljenje tla pod nogama. Vratni deo kičme je takođe slaba tačka.

SAVET: Budite postepeni u svemu što radite

Foto: Shutterstock

 

Devica - Oštrija slika i nove mogućnosti

POSAO: Drage Device, srećan rođendan! Ulazite u period kad se osećate svoj na svome i kad vaša praktičnost dobija na snazi. Na početku nedelje ćete imati još neke unutrašnje procese i navikavanje na nove okolnosti, ali već od sredine nedelje će se mnogo toga preokrenuti u vašu korist. Moguće je da će sve biti usporenije, ali vam i to stanje odgovara. Srećne okolnosti koje vam se dešavaju u pojedinim trenucima mogu biti nedefinisane, ali će krajem nedelje sve biti daleko jasnije, pa nemojte isuviše ozbiljno shvatati ove momente jer će se pojaviti samo nakratko. Moguće su i neke neobične i nesvakidašnje stvari koje će vas naterati da se naglo trgnete i probudite. Moguće je da ćete na taj način i neke druge ljude zainteresovati. Sve će doći nesvesno, bez vaših željenih namera, a pokazaće se kao veoma dobro i nešto što će vas prilično ispuniti. Nešto što radite je originalno i veoma isplativo. Ovo je odličan period za pokretanje nekog novog posla. Finansijska situacija nije naglašena ove nedelje. Više su moguća ulaganja, a uvećanje zarade možete da očekujete u septembru.

LJUBAV: Na emotivnom planu će se dogoditi neke novine u odnosu. Kod nekih je moguće preseljenje, neki će se samo vratiti s letovanja, a neki će zajedno pokrenuti biznis. U svakom slučaju, dešavaće se neke neobične i nove stvari, u kojima ste do sada bili samo posmatrač. Što je partner prirodniji i spontaniji, to su mogućnosti za napredovanje veće. Devicama kojima je veza na ispitu neke tajne bi mogle da izađu na površinu. Slobodne Device su još u zamci neke stare ili nedostižne ljubavi. Moguće je da se radi o nekome ko je daleko, ali nije isključeno ako ste na putu da ćete tamo sresti osobu o kojoj dugo sanjate. 

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s vratom i štitastom žlezdom. Nemojte da žurite jer što više budete čekali, bolje ćete se aktivirati. Neke Device će krenuti na rekreaciju ili sport.

SAVET:  Ne nasedajte na provokacije, ne podležite pritisku

Foto: Shutterstock

 

Vaga - Nagli rast i jaki doživljaji

POSAO: Vage će ove nedelje uspeti da prevaziđu neke situacije koje će se iznenada pojaviti i možda vas ostaviti zatečenim u prvi mah, a onda ćete brzo rešiti sve što vas bude mučilo. Trgli ste se i razbudili, a sada ćete imati potrebu da budete još aktivniji i burnije reagujete. Doći ćete do određenih uvida i saznanja, imati kontrolu nad sobom i pronaći sjajna rešenja. Ostavićete utisak na saradnike kao neko ko se dostojanstveno nosi s problemima. Moguće je da ćete te jake emocije procesuirati sami sa sobom, a da ljudi oko vas ništa neće primetiti jer ćete delovati smireno i kao da sve držite pod kontrolom. Situacija je zapravo potpuno suprotna i želite da nešto što radite bude bez greške, ali se uopšte nećete osećati kao da držite konce u rukama. Povlačićete poteze koji će vas osloboditi nekog dodatnog pritiska i polako izvući iz mraka. U nekim trenucima možete raditi neke nepovezane stvari, ali će vam kasnije biti jasno da ništa nije slučajno. U nekim situacijama možete se osećati neprijatno, pa ćete imati potrebu da se opravdate, ali ćete se s kraja nedelje osećati potpuno drugačije. Prolazite kroz proces transformacije, koji će vam doneti nove rezultate i potencijal. Finansijska situacija je sve bolja, ali je važno gde ulažete novac i da ne dozvolite sebi da ga uzalud potrošite.

LJUBAV: Vage koje su u braku ili vezi će imati visok prag tolerancije, pa ćete mnogo toga razumeti, ali ćete biti spremni da skrenete pažnju partneru ako bude preterao s ponašanjem. U početku vam je sve možda bilo zanimljivo, ali kako vreme odmiče, smetaće vam neodgovorno i raskalašno ponašanje. Trudićete se da budete, pre svega, prijatelj, ali ćete biti slobodni da kažete sve što vam smeta. Moguće je da se ne slažete oko dece i imate druge planove za njih, a moguće je da imate nesuglasice oko finansija ili nekog ulaganja. Svesni ste situacije u kojoj se nalazite, ali ne želite da potpadnete pod loš uticaj drugih. Može vam takođe smetati partnerova šala kada, kako mislite, za nju nema mesta. Slobodne Vage bi mogle da započnu avanturu s osobom koja im je prijatelj ili su je upoznali preko prijatelja. Moguće je da se radi o nekoj tajnoj ili zabranjenoj ljubavi ili odnosu koji iz nekog razloga nije poželjan. Neka neizvesnost bi mogla da se pretvori u razočaranje ili vas odvede do potpuno druge osobe. Sve bi moglo da se dogodi brzo i iznenada.

ZDRAVLJE: Vage bi ove nedelje trebalo da obrate pažnju na instalacije u kući ili sve što ima veze s vodom. Ne opuštajte se s aparatima i strujom.

SAVET: Sačuvajte pozitivan duh

Foto: Shutterstock

 

Škorpija - Brze aktivnosti

POSAO: Mnoge Škorpije su se vratile s odmora i sada prave planove za naredni period. Međutim, ono što se trenutno dešava ne ide kako ste zamislili. Moguće je da će se dogoditi neki novi uvidi ili će vas splet okolnosti odvesti u drugom pravcu. Bićete pomalo zbunjeni i u  nekim momentima ćete osetiti strah. Ali nemojte se brinuti, dešavaju se promene koje će vas odvesti u pravom smeru. Ovih dana ćete se baviti nekim praktičnim stvarima, detaljima, pravićete svakodnevne planove, a mnogim Škorpijama će se dnevna rutina drastično promeniti. Ako radite u kolektivu, moguće je da ćete biti osoba koja vodi projekat. Zasenićete kolege, ali i nadređene, pa postoji mogućnost da na originalan način podignete stvari na viši nivo. Ovo može biti veoma zanimljivo iskustvo, koje bi neke Škorpije mogle da dovedu do nove pozicije, bolje plate ili nekog drugog napretka u karijeri. Vodite računa da ne izneverite poverenje drugih i rezultati sigurno neće izostati. Isto tako, važno je da ne radite ništa nezakonito i nelegalno.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzete Škorpije bi mogle imati problema oko nekih stvari koje su do sada skrivane. Neke tajne bi mogle da izađu na videlo i naprave disbalans u odnosu. Nije isključeno da su u vaš život ušle neke nove osobe, ali vodite računa da ne povredite partnera zanemarivanjem. Možete biti poletni što ste u centru pažnje, ali vas to kasnije može skupo koštati. Imate veliki krug prijatelja, ali se trudite da s partnerom idete zajedno kroz život. Ovo se naročito odnosi na one koji su već u braku. Slobodne Škorpije će takođe biti u situaciji da su u centru pažnje, slavne i značajne, ali biste mogli da bacite oko na jednu veoma zanimljivu i autentičnu osobu. Moguće je da ste sada više u prijateljskom odnosu, koji polako prerasta u nešto više. Kod nekih Škorpija se radi o osobi koju su upoznali preko posla ili imaju zajedničku saradnju.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema zbog preopterećenosti. Moguća je napetost, stres i povišen pritisak.

SAVET: Prija vam moćna i snažna energija, ali povedite računa da ne odete u hedonizam i zaboravite važne osobe

Foto: Shutterstock

 

Strelac - Duša na odmoru

POSAO: Ovo je period kad se mnogi Strelčevi odmaraju, a ako ste među onima koji su na poslu, osetićete se kao da niste prisutni i da ste daleko od poslova i obaveza. Iako ste svesni da imate konkretne i praktične obaveze, koncentracija vam neće biti najsjajnija. U vašoj neposrednoj blizini dolazi do promena, a vi ćete na neki način više biti posmatrač. Mogući su i neki radikalni potezi ljudi s kojima radite, a nisu isključena ni nova pravila u obavljanju posla ili okolnosti u kojima radite. Sve to vas neće mnogo doticati, već samo možda malo usporiti. Mogući su radovi i renoviranje poslovnog prostora. Može se dogoditi da posao obavljate u jednom smeru, a da krajnji rezultat bude nešto sasvim drugo. Ovo je odličan period za edukaciju i polaganje ispita, naročito onih koji su imali poteškoća s polaganjem ispita. Oni koji su trenutno na putu će uživati, a mnogi će razmišljati o kursu i nekom usavršavanju. Ako se pronalazite u nekoj od ovih oblasti, na pravom ste putu i pratite svoju svrhu. S jednim od roditelja moguća loša komunikacija.

LJUBAV: Na emotivnom planu ste veoma aktivni, pažljivi i srdačni, ali u ovom periodu međuljudski odnosi vam nisu jača strana, pa često može da dođe do varnica oko sitnica, jedno od vas bi moglo da se oseća izopšteno. Na sreću, to su sve kratkoročni događaji i stvari koje će se veoma brzo prevazići. Energija koja se dešava oko vas vam je bliska, pa čak i neka mala usporenja vam neće pokvariti raspoloženje. Neki Strelčevi će pokušati da vezu podignu na viši nivo, dok se slobodnim smeši nova ljubav. Mnogi pripadnici vašeg znaka bi mogli da se zaljube na putovanju, dok će neki ostvariti kontakt na daljinu. U svakom slučaju, dopašće vam se osoba koja trenutno nije tu. U isto vreme, neko iz prošlosti bi mogao da vam se javi ili pozove na večeru.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s cirkulacijom, ali i krvnim pritiskom. Povedite računa o ishrani i uvedite fizičku aktivnost kao obaveznu rutinu.

SAVET: Nađite se drugima kad im je potrebna pomoć

Foto: Shutterstock

 

Jarac - Svesni potezi i nesvesne procene


POSAO: Jarčevi će ovih dana steći značajne uvide, naročito kada se radi o veoma važnim stvarima u njihovom životu. Kod nekih se radi o karijeri, kod nekih o bračnom statusu, a kod nekih o važnim transformacijama. Moguće je da kod nekih promene neće biti vidljive, već će se dešavati unutar njih samih, dok će se kod nekih desiti stvari koje će im doslovno otvoriti oči. Te promene i nagli događaji bi mogli biti neprijatni i neočekivani, pa možete skrenuti s puta i otići u neke nepotrebne priče i detalje, a ,u stvari, ne vidite suštinu. Po reakcijama nekih ljudi ćete videti da je sve logičan sled događaja i da su mnoge stvari jasne, tako da je moguće udaljavanje od nekih osoba. Neki dugoročni planovi će tek da se aktiviraju, ali vi to nećete moći sada da sagledate. Idete u susret nečem novom, što će se ostvariti tek u oktobru. Finansijski i materijalni plan nije upitan, ali ono što vas brine jeste stabilnost prihoda, koje nikako ne možete da ostvarite. Mnogo je važniji proces i pokretanje nego krajnji rezultat, ali to u ovom momentu ne možete jasno da vidite. Komunikacija vam neće biti jača strana, naročito ako nešto treba da prećutite, a možda više i nije vreme da se ćuti, već kaže istina i isprave greške.


LJUBAV: Na emotivnom planu mnogi Jarčevi bi mogli biti sarkastični, imati suvisle komentare i na neki način se igrati s bliskim ljudima. Moguće je da ćete proveravati emotivnog partnera i stavljati ga u situaciju da se na neki način brani. To ćete sve raditi namerno, ali da ispadne slučajno. Želećete partnera da stavite na test i proverite neke svoje sumnje. Moguće je da ćete biti organizator i pokretač nekih porodičnih događaja jer ćete daleko bolje moći da sagledate situaciju i sve detalje, ali i uradite sve s mnogo manje novca. Slobodni Jarčevi bi mogli da stupe u kontakt i neobaveznu vezu s atraktivnom mlađom osobom koja je prilično ekstravagantna i intrigantna, kako što se tiče izgleda tako i zanimanja i interesovanja.


ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu treba da pripazite na saobraćaj, naročito kad se radi o dugim putovanjima. Imaćete pojačan adrenalin, pa pazite da se ne preforsirate. Moguće su opekotine i povrede ruku.


SAVET: Čuvajte snagu

Foto: Shutterstock

 

Vodolija - Iznenadni rasplet događaja

POSAO: Vodolije se nalaze na prekretnici kada je poslovno-finansijski plan u pitanju. Do sada ste mnogo toga uradili, pa je potrebno da sagledate stvari i na neki način podvučete crtu. Mnogi će konačno prelomiti i doneti važnu odluku. Naglo ćete promeniti stav posle nekog susreta i razgovora. Ništa se neće posebno dogoditi, ali ćete se aktivirati i smoći snage da konačno kažete šta mislite, a i želite. Ovo je posebno značajno za one koji se bave javnim i uticajnim poslom. S druge strane, bićete u prilici da pregovarate oko ulaganja, ali se neće raditi o vašem novcu. Neke Vodolije razmišljaju o podizanju kredita, ali bi najbolje bilo da sačekate oktobar. Moguće je da ste u dugovima ili vam neke osobe duguju novac, ali se sve odužilo ili nije jasno precizirano. Ako se nalazite u partnerskom odnosu kada je posao u pitanju, moguće je da će doći do nesporazuma i nesuglasica, ali i prekida saradnje. Neke Vodolije bi naprasno mogle doneti odluku da daju otkaz i posvete se nečemu potpuno drugačijem nego što su do sada radile. U svakom slučaju, burna i intenzivna dešavanja obeležiće ovu nedelju, ali i narednih mesec dana. Ne pozajmljujte novac i trudite se da što više štedite. Mogući su neki radovi u kući.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzete Vodolije bi mogle imati tenzične situacije u kući. Neki zajednički planovi se ne odvijaju kako ste se dogovorili, a vi želite da završite svoj deo obaveza prebacujući krivicu na partnera ili bliske osobe. Morate shvatiti da je sve do vas i da drugi nisu izgovor. Konstantno ste pod presijom da treba nešto da uradite, ali ne znate kako. To svakako nije razlog da ne priznate partneru da možda nemate dovoljno hrabrosti ili snage za to. S druge strane, partner se trudi da da maksimum i što manje vas opterećuje, a to treba da cenite. Slobodne Vodolije će biti u prilici da u nekom većem društvu upoznaju osobu koja je veoma cenjena i poštovana u poslu ili okruženju. Nemojte se povlačiti ili misliti da niste dovoljno dobri jer vas je ta osoba već primetila.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s upalama i infekcijama. Radite na imunitetu i pripazite na ishranu. Povedite računa s adrenalinskim sportovima.

SAVET: Samokontrola je moguća, a i lekovita

Foto: Shutterstock

 

Ribe - Sistem vrednosti

POSAO: Ribe u ovom periodu troše više energije, kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Na praktičnom planu ćete više posmatrati stvari i skupljati informacije, a delovati samo u ključnim situacijama. Neke probleme koje imate na poslu nećete moći lako da rešite, već ćete morati da se pomučite da biste došli do cilja. Za to je potrebno da budete strpljivi, taktični i ne upadate u vatru s kolegama, ali i nadređenima. S druge strane, nije isključeno da ovih dana nećete dobro videti stvari ili ćete ih protumačiti pogrešno. Možete delovati uspavano i zamišljeno, ali ćete u ključnim momentima povlačiti prave poteze. Moguće su greške, pa sve dobro proverite i ne podležite pritisku. Nije isključen ni sukob s nekim od saradnika, ali biste mogli da primenite isti princip i reagujete tek kad dobro sagledate stvari. Usmereni ste na funkcionalne i praktične stvari, ali vam je finansijska situacija prilično diskutabilna. Imate osećaj da se dajete više nego što dobijate i moguće je da ćete izraziti nezadovoljstvo. S druge strane, ako se nalazite na vodećoj poziciji, bićete nezadovoljni ljudima ispod sebe. Možda je vreme da nešto radikalno promenite, ali kada za to budete potpuno sigurni. Razmislite o tome.

LJUBAV: Na emotivnom planu Ribe koje su u braku ili vezi će biti zauzete svakodnevnim obavezama, ali će od partnera tražiti vidljive rezultate, veću angažovanost, ali i poklanjanje više pažnje. Pazite samo da ne budete isuviše zahtevi i džangrizavi i ne optužite partnera bezrazložno. Više se okrenite sebi i napravite balans sa sobom jer vam je najpotrebniji duševni mir da biste mogli da funkcionišete s osobama koje su preko puta vas. Neki parovi će razmišljati o proširenju porodice i potomstvu, dok će oni koji imaju decu razmišljati o nekim njihovim obavezama, promeniti ih ili ubaciti neke nove navike. Slobodne Ribe će upoznati veoma zanimljivu osobu koja će ih, pre svega, osvojiti intelektom i elokventnošću, ali ćete i dalje misliti na osobu koja dolazi iz poslovnog okruženja. Vreme je da raskrstite s prošlošću i postavite stvari na pravo mesto.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete osećati napetost zbog pritiska drugih, pa vam je potrebna meditacija, šetnja u prirodi ili neka rekreacija. Slaba tačka su bubrezi i mokraćni kanali.

SAVET: Ispratite svoj bioritam

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)