Pogledajte pažljivo!

ŠTA DLAN OTKRIVA O VAMA: Evo kako da ga pročitate!

Ranije su samo vračare gledale u dlan, a danas i sami možete saznati svašta iz njega!

11.01.2022 18:16

ŠTA DLAN OTKRIVA O VAMA: Evo kako da ga pročitate!
pexels.com

U istoriji gledanje u dlan bila je jedna od omiljenih zabava, kako običnom stanovništvu, tako i aristokratama i višim slojevima društva. Žene specijalizovane za čitanje sa dlana, gledale su u ruke svojih klijenata i otkrivale im tajne koje nosi budućnost.

Danas malo ko veruje u sudbinu pročitanu sa dlana, ali naučna istrsživanja potvrđuju da naši dlanovi mogu da pokažu kakvo je naše zdravstveno stanje. Portal Srećna republika otkriva vam kako da pročitate linije sa svog dlana i saznate imate li zdravstvenih problema.

Linija života

Linija života neće vam otkriti koliko ćete dugo živeti uprkos njenom nazivu, ali će vam otkriti da li je sve u redu sa vašim zdravljem. Sa godinama i zdravstvenim stanjem ona se menja. Kada je jako urezana i veoma vidljiva, sa vašim zdravljem je sve u redu.

Međutim, može se desiti da njena vidljivost bude smanjena i da ne možete jasno da je uočite. To upućuje na to da psihički ili fizički niste dobro, te ne bi bilo na odmet da odete kod lekara.

Nokti

Kada pogledate u svoje nokte ako ste zdravi videćete da su oni jaki i čvrsti, te da se ne listaju. Međutim, kada imate neki zdravstveni problem u njima možete pronaći odgovor. Naime, ukoliko su vam nokti normalne boje, ali po sebi imaju bele flekice, verovatno vam fali neki vitamin. U nastavku je spisak problema koji dolaze sa promenom boje noktiju:

  • Crvena: Imate visok krvni pritisak
  • Bela: Imate nizak krvni pritisak
  • Plava: Do vaših dlanova ne stiže dovoljno krvi ili imate određenih kardiovaskularnih problema
  • Žuta: Moguće je da vam jetra ne radi kako treba
  • Braon: Nervni sistem vam radi slabo
  • Dlan

    Kao i kod noktiju, ako vam boja dlana nije uobičajna postoji mogućnost da imate skrivenih zdravstvenih problema. Neophodno je da pogledate u svoje dlanove i da se uputite kod lekara ako smatrate da ne izgledaju najzdravije.

    Previše crveni dlanovi, takođe, upućuju na visok krvni pritisak, a ukoliko su previše plavi onda postoji mogućnost da imate problema sa depresijom. 

    Komentari (0)