Prava mudrost!

ZNATE LI ŠTA JE SUŠTINA ŽIVOTA? Odgovor na ovo pitanje otkriće vam tajnu sreće!

Tajna života omogući će vam večnu sreću!

10.01.2022 23:10

ZNATE LI ŠTA JE SUŠTINA ŽIVOTA? Odgovor na ovo pitanje otkriće vam tajnu sreće!
pexels.com

Brojne životne mudrosti mogu se naučiti od pisaca i naučnika, jer se najveći deo njihovog posla zasniva u posmatranju sveta i ljudi oko njih i upijanju dešavanja koja su pokušali da razumeju u svom dugačkom životnom iskustvu. 

Pisci i naučnici po prirodi stvari svoje znanje vole da dele sa drugim, a kada smo spremni da njihove misli prihvatimo, počinjemo da shvatamo koliko je život interesantan i koliko mi malo o njemu znamo. Jedna takva misao je misao pisca Čarlsa R. Svindola koji je jednom napisao:

- Život je 10% onoga što vam se događa, a 90% kako ćete reagovati na to.

Ova njegova rečenica govori upravo da je putovanje bitnje od cilja i da naše misli, osećanja i ponašanje koji su prouzrokovane određenim događajem čine naš život takvim kakav jeste, lep, ispunjen i pun sreće, ako mi  odlučimo da takav bude. Odnosno, ako mi odlučimo da budemo srećni u svakom trenutku i događaju koji nam stane na put naći ćemo razlog da budemo srećni. Svaki pad ili neuspeh doživljavaćemo kao lekciju. Ukoliko, iz bilo kog razloga želimo da budemo tužni, i u lepim  trenucima naći ćemo razlog da budemo nesrećni ili zabrinuti. 

Iz tog razloga, podignite glavu gore, zahvalite se zvezdama što vam daju bitne životne lekcije i učinite svoj život lepšim jednim osmehom koji će se pojaviti na vašem licu.

Komentari (0)