ŠTA VAM KARMA KUVA?

IMA NEKA TAJNA VEZA: Kako su planete povezane sa našim karmičkim brojem?

Prema vedskoj astrologiji planete primaju i odašilju energije zvezda a portal Srećna Republika vam otkriva u kakvoj je vezi ta energija sa našim karmičkim brojem.

26.12.2021 13:49

IMA NEKA TAJNA VEZA: Kako su planete povezane sa našim karmičkim brojem?
Pixabay.com

Planete primaju i odašilju energije zvezda, prema indijskoj astrologiji. Zbog toga su one u njoj glavni činioci pa im se stoga i pridaje najveća pažnja. Takođe je važno shvatiti i značenja istih. Planete određuju i značenja zodijačkih znakova, astroloških kuća, aspekata i drugih astroloških faktora. Astrologija nije ništa drugo nego nauka o planetama i zvezdanim snagama koje se kroz njih očitavaju.

Svaka planeta, uključujući Sunce i Mesec, vlada jednim delom kosmičkog, kreativnog zračenja koje predstavlja osnovne vibracije u našem sunčevom sistemu. Zbog toga je potrebno shvatiti značenje svake planete, kao i njenih osobina i nivoa delovanja. Prema astrološkom shvatanju planete imaju ulogu kosmičkih obeležja koja obuhvataju sva područja života i evoluciju naše svesti.

Mi, ljudska bića, različite smo kombinacije i nivoi energija koje nam odašilju planete. Svako od nas obeležen je uticajem jedne planete koja najviše dominira u našoj ličnosti, određujući na taj način naš planetarni tip. Različite aktivnosti koje obavljamo tokom naših života, kao i naši međuljudski odnosi, u skladu su sa našim planetarnim obrascima. Tako putem znanja o planetama možemo razumeti različita područja ljudskog života.


U vedskoj astrologiji proučavamo uticaje sedam planeta čiji redosled odgovara njihovim vladavinama nad danima u nedelji. Taj redosled je sledeći: Sunce - nedelja, Mesec - ponedeljak, Mars - utorak, Merkur - sreda, Jupiter - četvrtak, Venera - petak i Saturn - subota. Ovaj redosled pokazuje kretanje njihovih energija, s tim da posle svake spoljašnje planete sunčevog sistema dolazi unutrašnja planeta.

 

Inače, valja istaći kako unutrašnje planete sunčevog sistema imaju orbitu između Zemlje i Sunca. To znači da prvo dolazi Sunce koje je zvezda našeg sistema, zatim Mesec (unutrašnja planeta), Mars (spoljašnja planeta), Merkur (unutrašnja planeta), Jupiter (spoljašnja planeta), Venera (unutrašnja planeta) i Saturn (spoljašnja planeta).

Svaki broj je povezan sa određenom planetom, s obzirom na njihov redosled: 1 - Sunce, 2 - Mesec, 3 - Mars, 4 - Merkur, 5 - Jupiter, 6 - Venera, 7 - Saturn, 8 - Rahu, 9 - Ketu. Ovi su brojevi povezani sa energijama planeta, piše portal vedskijyotish.com.

Sunce je jedan i označava jedinstvo. Broj 1 je osnovni broj iz kojeg izviru svi ostali brojevi. Zbog toga Sunce predstavlja osnovu i vođstvo. Mesec je dva, a on je dužnost koja se temelji na delovanju i emocijama. Povezan je sa odnosima, ravnotežom i promenom. Mars je tri a označava volju, energiju, prodornost i odlučnost. Merkur je četiri a povezan sa kreativnom inteligencijom.

Venera je šest a to je broj harmonije, lepote i ljubavi. Saturn je sedam a ovaj broj označava kontrolu, ograničenja i probleme. Rahu je osam a to je broj uništenja i novih početaka. Ketu je devet a označava samorealizaciju i prosvetljenje. Planetarne energije počinju sa Suncem i slede redosled izmene do Ketua. Svaka planeta predstavlja stanje razvoja i distribucije sunčeve energije.

Planete i brojevi

Planete možemo shvatiti kroz zakone koji su predstavljeni brojevima koji vladaju osnovnim načelima u svemiru. Ako želite da saznate svoj karmički broj, dovoljno je da saberete svoj dan, mesec i godinu rođenja a rezultat koji dobijete svedete na jednocifreni broj. Na primer, ako je neko rođen 16.11.1987. godine, tada treba sabrati datum rođenja te osobe na sledeći način:

1+6+1+1+1+9+8+7=34=3+4=7

Znači da je ova osoba pod uticajem broja sedam a to je Saturn. Inače, đjotiš savetovanje daje detaljniju sliku uticaja brojeva i planeta na nečiji život. Od svih planeta, najvažniji uticaj imaju Sunce i Mesec jer su oni "nebeska svetla". Potom slede sve ostale planete. Takođe, važnu ulogu igraju Rahu i Ketu koji su senovite planete ili planete senke, a za njih se kaže da predstavljaju osnovne karmičke snage u našem životu.

Rahu i Ketu su takozvani Mesečevi ili lunarni čvorovi. Smisao Mesečevih čvorova mnogi traže i nalaze u karmičkoj astrologiji, jer ih isključivo vezuju za prošle živote. Međutim, oni imaju važnu ulogu i u našoj svakodnevnici - Severni čvor ili Rahu je uzrok svega, dok je Južni čvor poznat pod imenom Ketu posledica, najkraće rečeno, piše portal astrozenit.rs.

Severni čvor bi se mogao, na neki način, uporediti sa slavinom, a Južni sa slivnikom, dok je ono između - život. Zašto su u indijskoj astrologiji Rahu – Severni mesečev čvor i Ketu – Južni mesečev čvor, daleko moćniji od bilo koje planete, a ponekad - i od svih zvezda zajedno.

Komentari (0)