Vežbanje

ZBOG GOJAZNOSTI NISAM IMAO NIJEDNOG DRUGA, BIO SAM JAKO NESREĆAN: Smršao sam 90 kg i ne prepoznaju me na ulici (VIDEO)

Kako priznaje Nikolas mrzeo je sam sebe zbog svog izgleda.

18.09.2024 17:05

ZBOG GOJAZNOSTI NISAM IMAO NIJEDNOG DRUGA, BIO SAM JAKO NESREĆAN: Smršao sam 90 kg i ne prepoznaju me na ulici (VIDEO)
Printscreen/Instagram/nicolasgarratt

Nikolas Geret je bio gojazan ceo svoj život. Kao dete bio je bucko, drugari u školi su ga zadirkivala i nije imao prijatelja. Niko nije želeo da se druži sa njim, a on je utehu pronalazio u hrani.

- Svakog dana sam jeo sve više i više, kilogrami su se gomilali, a ja sam bio sve nesrećniji i mrzeo sam sam sebe, zato što sam bio debeo - priznao je on u viralnom snimku u kome je pokazao kako je izgledao kao dečak.

Preokret pre četiri godine

Prema sopstvenom priznanju sa 15 godina je bio toliko debeo da nije više mogao da sedne na jedno već je morao da koristi dva sedišta u javnom prevozu. Znao je da mora nešto da promeni u svom životu, ali nije znao kako.

Tugu, očaj i depresiju je lečio novom holičinom hrane. Tamanio je hamburgere u ogromnim količinama, pomfrit, brzu hranu što mu je donelo nove probleme. Zbog viška kilograma sve teže se kretao, počeo je teško da diše, pa je sve češće morao da upotrebljava pumpicu za astmu.  

- To je bio signal da konačno moram da preuzmem svoj život u svoje ruke. Počeo sam da čitam o zdravoj ishrani, kalorijama i mršavljenju. Niko nije verovao da mogu da smršam, svi su mi se smejali kad sam rekao da ću se rešiti viška kilograma. Ali, prvi put u životu to me nije obeshrabrilo, naprotiv bio je rešna da svoj plan sprovede u delo - priznao je Nikolas.

On ne krije da je hrana bila jedina stvar u njegovom životu koju je želeo više nego išta, ali je shvatio da mora da se menja. Njegova transformacija je početala 2020. i išla je postepeno zato što nije želeo da ugrozi zdravlje naglim mršavljenjem. 

- Niko nije verovao da je to moguće, ali sam ja verovao u sebe. Ali, nije bilo lako. Kilogrami su se sporo topili, iako sam se u potpunosti prebacio na zdravu ishranu. Očajan zbog slabog napretka u jednom trenutku sam ponovo počeo da jedem previše i da pijem. Izgubio sam veru u sebe, a onda me je prijatelj nagovorio da krenem u lokalnu teretanu da vežbam. To mi je zauvek promenilo život  - rekao je Nikolas.

Punih godinu i po dana trenirao je svaki dan, i odjednom sve se promenilo.

- I dalje sam imao višak kilograma, ali sam imao nadu. Vratio sam se zdravoj ishrani i redovnim treninzima koji su mi pomogli ne samo da smršav već i da dobijem mišićnu masu. Malo, po malo moja figura se formirala, a ja nisam mogao da verujem da sam to zaista ja - kazao je on.

Za nešto manje od četiri godine Nikolas se od dečka sa viškom kilograma transformisao u opasnog frajera. Izgubio je 90 kg i dobio telo kakvo nije mogao ni da zamisli.

- Uz gubitak kilaže i transformaciju mog tela promenio sam se i ja. Prvi put u životu bio sam zadovoljan sobom, imao sam mnogo više samopouzdanja, odjednom je svet postao mnogo bolje mesto za mene. I danas svakodnevno radim na sebi, treniram, zdravo se hranim. Nikad nije kasno da promenite svoj živiot, a ako sam ja uspeo, uspeće svako, verujte mi - poručio je Nikola.

Na kraju snimka vidi se prezgodan mladić i opasan frajer koji ne liči na bucka s početka snimka, kao živi dokaz da je sve moguće kad nešto istinski želite. Njegov snimak na Instagramu postao je viralan sa više miliona pregleda i brojnim komentarima.

- Ovo je tako inspirativno, svaka čast.

- Brilijantno! Ti si inspiracija za sve ljude koji se bore sa viškom kilograma.

- Ova vrsta pozitivnosti i vere u sebe je i meni potrebna. Hvala ti na ovome brate - bili su samo neki od komentara na njegov post.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)