Vežbanje

BLIŽI SE LETO: Ovo je najefikasnija vežba za zategnute butine bez celulita! (FOTO+VIDEO)

Užibajte u bikiniju bez trunke griže savesti!

13.04.2024 11:35

BLIŽI SE LETO: Ovo je najefikasnija vežba za zategnute butine bez celulita! (FOTO+VIDEO)
shutterstock.com

Ako ste nezadovoljne izgledom butina i zadnjice, ova vežba može biti pravo rešenje za vas. Bez obzira na to koliko redovno trenirate, celulit može biti uporan i teško ga je eliminisati. Celulit je zapravo vrsta masti koja se nalazi tik ispod kože, čineći je kvrgavom i punom grudvica. Iako ova vrsta masti nije toliko štetna kao ona koja okružuje unutrašnje organe, estetski gledano, nije poželjna.

Jedan od najefikasnijih načina za smanjenje celulita je zatezanje i toniranje mišića na bokovima, zadnjici i butinama. Preporučuje se svakodnevno vežbanje sledeće poze kako biste se što pre oslobodili celulita.

shutterstock.com

Vežbanjem protiv celulita

Započnite vežbu zauzimanjem uskog stava. Stavite ruke na kukove, a zatim savijte desnu nogu u kolenu i podignite je. Laganim pokretima dvadeset puta gurnite petu ka plafonu. Nakon što završite podizanje pete, uhvatite desni gležanj desnom rukom. Povucite nogu koliko možete dok podižete gornji deo tela i levu ruku.

Ostanite u tom položaju oko dvadeset sekundi, vodeći računa da pravilno dišete. Vratite se u početnu poziciju i ponovite vežbu na drugoj nozi. Ova vežba može biti presudna u borbi protiv celulita, pa se preporučuje da je redovno praktikujete kako biste postigli željene rezultate. Uz upornost i doslednost, možda ćete primetiti poboljšanja u izgledu vaših butina i zadnjice.

Čučnjevi su vežba koja angažuje veliki broj mišića, uključujući mišiće zadnjice i trbušne mišiće. Ova vežba jača mišiće donjeg dela tela, pojačava cirkulaciju i smanjuje nakupljanje masnih naslaga ispod kože, što dovodi do smanjenja vidljivosti celulita.

Da biste postigli maksimalne rezultate u eliminisanju celulita, važno je pravilno izvoditi čučnjeve. Postavite stopala u širinu ramena, držite leđa ispravljena i polako se spustite kao da sedite na stolici. Uverite se da kolena ne prelaze nožne prste i vratite se u početnu poziciju. Ponovite ovu vežbu 10-15 puta u 3 seta.

shutterstock.com

Bitno je pravilno izvođenje čučnja

Iako su čučnjevi efikasni u eliminisanju celulita, važno je napomenuti da je kombinacija vežbanja i pravilne ishrane ključna za postizanje željenih rezultata. Smanjenju celulita može doprineti i ishrana bogata voćem, povrćem, vlaknima i proteinima, uz adekvatnu hidrataciju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)