Vežbanje

SREĆNA I FIT SA 40 PLUS: Najbolje vežbe za uži struk koje možete da radite kod kuće (VIDEO)

Fitnes instruktorka Lara Bojanić otkriva pet vežbi pomoću kojih ćete zategnuti stomačne mišiće i izgledati vitkije.

16.11.2023 19:01

SREĆNA I FIT SA 40 PLUS: Najbolje vežbe za uži struk koje možete da radite kod kuće (VIDEO)
Republika.rs

Lepo oblikovan struk koji figuri daje oblik peščanog sata vekovima je simbol lepote i ženstvenosti. Otkako su zdravstveni stručnjaci počeli da apeluju da obim struka iznad 80 centimetara može da ukaže na prisustvo bolesti, sve je više žena koje se odlučuju za vežbanje, sa akcentom na sužavanje struka.

Fitnes instruktorka Lara Bojanić za čitateljke Srećne republike otkrila je vežbe zahvaljujući kojima ćete bez velike muke doći do vitkijeg struka i ravnog stomaka.

- Ove vežbe bi trebalo da radite svakog drugog dana, u trajanju od desetak minuta. Svaku vežbu uradite 15 puta kako biste što više angažovali bočne mišiće stomaka i stekli uzak struk. Ujedno ćete zategnuti i prednje mišiće stomačnog zida, pa će vam stomak biti ravniji. Prednost ovog treninga je u tome što možete da ga radite u bilo koje doba dana, u toplini vašeg doma, čak i dok gledate TV program – kaže Lara.

Vežbe naizgled nisu teške, ali je neophodno da prilikom izvođenja svake od njih maksimalno angažujete spoljne mišiće stomaka, kao i da vam leđa budu ispravljena.

- Uz ove vežbe, da biste imali lepo oblikovan struk trebalo bi da što više šetate i da povedete računa o ishrani. Isključite belo brašno i beli šećer, a obroke bazirajte na proteinima biljnog i životinjskog porekla. Takođe, ne zaboravite da unosite i vlakna iz voća i povrća, jer su ona zadužena za sitost i dobru peristaltiku – podseća Lara.

Svakog četvrtka u 19 sati na Jutjub kanalu Srećne republike Lara Bojanić će pokazivati vežbe za dame koje su premašile 40. godinu života, a žele da steknu ili da zadrže fit figuru. Vežbe, naravno, možete da radite i ako se još niste približili četrdesetim godinama života – važno je da uvek budete aktivne kako biste u zrelijem dobu bile zdrave i zadovoljne svojim odrazom u ogledalu.

Laru Bojanić možete da zapratite na Instagramu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)