Psihologija

Zašto muškarci padaju na CRVENU BOJU? Naučnici su sve otkrili!

Istraživači veruju da su konačno objasnili zbog čega su muškarcima privlačnije žene koje nose crvenu odeću u odnosu na one obučene u u zagasite nijanse.

01.07.2022 21:00

Zašto muškarci padaju na CRVENU BOJU? Naučnici su sve otkrili!
pexels.com

Iako će mnogi misliti da boje ne igraju značajnu ulogu u životu svih nas, stručnjaci tvrde da one i te kako ukazuju na to kakvo samopouzdanje imate i kakav vam je pogled na svet. Tako se navodi da ukoliko se ubrajate u one ljude koji preferiraju jarke nijanse, na vas se obično gleda kao na veoma optimističnu osobu, dok tamne boje daju potpuno drugačiji efekat.

Crvena je oduvek privlačila posebnu pažnju, pa se ističe da muškarci doživljavaju žene koje su obučene u odeću boje vina kao da su spremne na flert. Smatraju da su one veoma seksi i da ih krasi veliko samopouzdanje. Pošto je crvena boja boja strasti, topline i ljubavi, ukoliko se odlučite za neku crvenu haljinu ili majicu, verovatno je da ćete privući nekog muškarca, ako ne i više njih. 

- Naučnici smatraju da je privlačnost prema crvenoj boji zasnovana na krvi i da se povezuje s plodnošću žene - navodi Yourtango.

Takođe, i dejstvo hormona ima veliku ulogu u ovoj priči. Naime, pre parenja mnoge životinje, poput ženki šimpanzi, dobiju crvenu boju u genitalnoj regiji, što automatski privlači mužjake na parenje. Tako je, tvrde stručnjaci, i sa muškarcima. Izvesno je da će neki pripadnik jačeg pola pre prići nekoj ženi koja je obukla crvenu haljinu ili majicu jer smatra da ga ona neće odbiti.

Upravo to su utvrdili naučnici s Univerziteta Ročester u Njujorku. Kako se tvrdi, muškarci zapravo nemaju urođenu privlačnost prema crvenoj, već je po sredi spontana reakcija.

- Istraživanja su pokazala i da ukoliko muškarci žele da privuku lepši pol, nije naodmet da u svom ormaru poseduju neki komad crvene boje. U pitanju je boja ljubavi i strasti, te će tako privući svaku ženu - tvrde naučnici.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)