Psihologija

KAKO DA POBOLJŠATE ŽIVOT: Evo šta savetuje Paulo Koeljo

Za srećan i ispunjen život potrebno je malo, a često to malo i nedostaje. Ako vam se čini da vam život nije naklonjen ni na jednom polju, poslušajte savete Koelja. Svako ih može primeniti i biti srećan.

21.06.2022 14:00

KAKO DA POBOLJŠATE ŽIVOT: Evo šta savetuje Paulo Koeljo
AP Photo/Boris Heger

Paulo Koeljo je pisac koji nadahnjuje mnoge svojom literaturom i poznatim citatima. Njegova čitalačka publika broji milione širom sveta, a njegov prepoznatljiv stil odiše lakoćom pisanja i optimizmom koji u knjigama deli sa čitaocima.  On na vrlo jednstavan način daje smernice za lakše shvatanje života i prepoznavanje prilika koje nam se pružaju, ali i za prevazilaženje problema i izazova na putu do uspeha. 

Svako od nas tokom života prolazi kroz teške periode kada nečim nije zadovoljan, ili ponavlja iste greške na kojima se "opekao", pa želi da nešto promeni. Sve to tera na razmišljanje: kako stvari okrenuti na bolje?

Koeljo kaže: " Ako razvijete jednu stvar, onda se sve oko vas menja."

A šta to zapravo znači?

Napredak u nečemu, otvara vrata ka drugim uspesima

Ne postoji čovek kome ništa ne ide od ruke i koji ni u čemu nije dobar, iako nekad deluje da stvari stagniraju na svim poljima. U svima nama postoje potencijali za nešto, a za početak dovoljno je razvijati jedan. Ukoliko uložite čak i minimalan napor da razvijete nešto u čemu smatrate da ste dobri, krenuće vam i na drugim poljima, smatra Koeljo. Pozitivan pogled na nešto, i transformacija koja ima izgleda da da pozitivne rezultate, biće odličan pokretač da se stvari promene na bolje i u drugim sferama života.

 

 

Krenite da vežbate, menjajte posao - upoznavaćete ljude

Nezadovoljstvo svojim izgledom, rađa nova nezadovoljstva. Sama činjenica da se sebi ne sviđate, nije dovoljna motivacija da se aktivirate i dovedete telo u formu. Potrebno je pronaći suštinu, zbog čega bi se menjali i kako će to dugoročno imati uticaj na vaš život.

 

Ako čvrsto odlučite da nešto pomenite po tom pitanju, znajte da ćete nakon nekoliko meseci videti rezultate. To će vam poboljšati zdravlje, izgraditi samopouzdanje, a samim tim će vam i interakcije sa ljudima biti proširene. Kroz upoznavanje i druženje, možete ostvariti emotivnu vezu sa nekim ili pronaći novi posao.

Sve u životu je povezano i smisleno, pa zašto ne biste pronašli tu važnu nit do srećnog i ispunjenog života?

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)