Psihologija

AKO STE "SLABI" NA MUŠKARCE SA BRADOM, ONDA JE S RAZLOGOM! Istraživanje pokazuje zašto su oni bolja opcija od onih bez

Alfa muškarci bi prema rezultatima jedne studije mogli biti stabilniji partneri.

17.07.2024 17:40

AKO STE "SLABI" NA MUŠKARCE SA BRADOM, ONDA JE S RAZLOGOM! Istraživanje pokazuje zašto su oni bolja opcija od onih bez
SMG / Zuma Press / Profimedia

Ako ste bili rezervisani prema dlakavijim muškarcima i onima koji nose brade, misleći da su bezosećajni i partneri za "kraće staze" - prevarili ste se. Ako je suditi jednoj skorašnjoj studiji, oni bi mogli pozitivno da vas iznenade, a ako ste u potrazi za svojim životnim saputnikom, dokazano je da su oni baš pravi izbor za vas.

Prema studiji objavljenoj u "Archives of Sexual Behavior" muškarci sa bradom ne traže nužno novog partnera, već su skloniji tome da zadrže starog. Sa druge strane, obrijani muškarci su pokazali tendenciju da su česšće motivisani da traže nogog partnera.

- Muškarci koji imaju više dlaka na licu bili su manje motivisani da traže novu partnerku. Naprotiv, oni su se trudili da zadrže staru i da se brinu o toj vezi - navodi se u studiji koja je obuhvatila 414 muškaraca starosti između 18 i 40 godina, piše People.

Foto: Shuttestock

Studija je pokazala da su muškarci sa bradom skloniji romantičnim vezama i porodičnom životu

 

Koautor studije Peter Žonson sa Varšavskog univerziteta je zaključio da su muškarci sa bradom "lojalniji partneri" i da su "zauvek tu".

- Bradu je zahtevno i teško održavati. Muškarci koji je nose, mogu imati disciplinovanu prirodu - naveo on.

Tome pripisuje da održavanje glatke i obrijane brade zahteva napor održavanja, ali da rast dlaka na licu zahteva poseban trud i vreme  da se održava čistim. To je po njemu jasna poruka da takvi muškarci žele da prenesu sliku da su snalažljivi i organizovani. 

Po studiji, brada je za neke muškarce kamuflaža, kako bi mogli da sakriju neke fizičke nedostatke.

Ipak, ono što je najvažnije u studiji jeste da su muškarci sa bradama želeli da pokažu kako se njihovi motivi sa fokusiranja na intimne odnose, pomeraju prema dugoročnim romantičnim vezama i osnivanju porodice.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)