Psihologija

SEDAM STVARI KOJE JAKE ŽENE KRIJU OD DRUGIH: Ranjivost nije slabost, ali je nikad neće pokazati pred OVAKVIM OSOBAMA

Iako deluju samouvereno, žene takođe mogu da budu i veoma osetljive, ali to neće svima pokazati.

21.11.2023 20:00

SEDAM STVARI KOJE JAKE ŽENE KRIJU OD DRUGIH: Ranjivost nije slabost, ali je nikad neće pokazati pred OVAKVIM OSOBAMA
Shutterstock

Unutrašnja previranja koja preplavljuju većinu žena kad izgube kontrolu nad situacijom mogu da otkriju da li je žena jaka ili ranjiva. Muškarci se mahom plaše jakih žena, smatrajući da one nisu osetljive i da su emocije zakopale duboko u sebi.

Ali, da li je baš tako?

Postoje stvari koje samo jake i u isto vreme veoma osetljive žene mogu da urade, razumeju i sakriju od drugih.

1. Kažu sve što misle i ne osećaju se dobro zbog toga

Ako žena kaže sve što joj leži na duši, to ne znači da će joj biti lakše. U najvećem broju slučajeva nekoliko dana posle tog čina ona će se osećati užasno, osim ako zaista niste zaslužili da vam sve saspe u lice. U ovom drugom slučaju biće ponosna što je „prelomila“.

2. Ponašaju se kao da im nije stalo

Ma koliko godina da ima i ma koliko godina da imate, žena će uvek potajno brinuti za vas, a često će se ponašati kao da joj uopšte nije stalo do vas. Ako se pitate zašto to radi, odgovor leži u činjenici da joj je, zapravo, previše stalo do vas, ali želi da to prikrije.

3. Žive zabavnim životom i kriju suze

Istina je da žene vole izlaske i provode, ali isto tako one mogu i da plaču u ćošku sobe u dva ujutro, jer su pogrešno protumačile poruku koju im je muškarac poslao. Ili su suze posledice činjenice da im taj isti muškarac nije odgovorio na poruku… Ipak, za razliku od ranjive žene koja nije u isto vreme i dovoljno jaka, ona prava jaka žena će uvek skrivati suze od muškarca koji ju je razočarao i/ili povredio. U njegovim očima ona mora da ostane dostojanstvena.

4. Lako raskidaju, teško prihvataju muškarca

Možda ova teza zvuči čudno, ali se u praksi pokazala istinitom. Jaku ženu je veoma teško osvojiti i isto tako veoma lako izgubiti.

shutterstock.com

Iako često iniciraju raskid, jake žene takođe pate kad ostanu bez partnera

 

5. Kritike shvataju lično

Čak i konstruktivnu kritiku jaka žena će doživeti kao atak na vlastitu ličnost. Ali, to nikada neće hteti da vam prizna. Praviće se da je sve u redu, a u sebi će biti duboko povređena i tužna što ne cenite njene domete.

6. Vole sebe, ali vole i pohvale

Jake žene su svesne svojih dostignuća, ali im prija kad im neko kaže da su sposobne, vredne, neverovatne, jedinstvene… Nijedna žena nije imuna na kompliment.

7. Sve vide, ali se prave da nije tako

Jake žene su pronicljive i mudre. Od njih se ništa ne može sakriti. Ali, vrlo često jaka žena će se praviti da nije primetila nešto što ste rekli ili uradili. Ona je naučila da pre nego što reaguje isprocesuira u sebi svaki vaš gest i proceni na koji način i kada će vam reći da ste je povredili. Ona uvek tri puta meri, a jednom seče, jer ne želi da donese pogrešnu odluku zbog koje će se kasnije kajati.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)