Psihologija

4 VELIKE MUDROSTI INDIJANACA O SUŠTINI ŽIVOTA: Sve se dešava sa razlogom i ništa nije slučajno (FOTO)

Imali su vrlo specifičan pogled na svet težili su ljubavi, miru, iskrenosti, poštenju i stapanju sa prirodom.

27.05.2023 19:00

4 VELIKE MUDROSTI INDIJANACA O SUŠTINI ŽIVOTA: Sve se dešava sa razlogom i ništa nije slučajno (FOTO)
shutterstock.com

Indijanci su imali specifičan pogled na svet, iskrenost, poštenje i za razliku od uvreženog mišljenja bili su narod koji je težio ka miru i ljubavi. Izand svega poštovali su prirodu, živeli u skladu sa njenim zakonima i težili stapanju sa njom. Starosedeoci Severne Amerike živeli su prateći unutrašnji glas svojih predaka, a sve što su radili bilo je za dobrobit zajednice. 

Najpoštovaniji član zajednice bio je šaman koji je lečio ljude, verovalo se da je direktno povezan sa duhovima predaka i mudrac koga su ostali članovi plemena pitali za savet. Indijanci su se pridržavali 4 zakona o životu koji su i danas primenjivi u savremenom životu, a samo od nas zavisi da li smo sposobni da ih prihvatimo i usvojimo ili ne.

shutterstock.com

Indijanci su živeli u skladu sa prirodom i poštovali su njene zakonitosti

1. Ništa nije slučajno

Indijanci su verovali da slučajnost ne postoji i da niko ne ulazi u naše živote bez razloga. Svaka osoba koja dođe u naš život je namenjena nama kako bismo mogli da učimo, rastemo i napredujemo. Čak i kad nas neko povredi, to je za naše dobro i iz tog iskustva treba izvući pouku. 

2. Učenje lekcija

Ništa, ali apsolutno ništa, što nam se dešava u životu nije moglo biti drugačije. Čak ni najbeznačajniji detalj.​ Indijanci su verovali da sve što nam se dogodilo moralo je da se desi upravo tako kako se dogodilo da bismo naučili određenu lekciju i krenuli dalje. Svaka situacija je upravo onakva kakva treba da bude, čak i ako se naš um i ego opiru i odbijaju da to prihvate.

Pixabay.com

Sve počinje u pravo vreme ni tren pre ili kasnije

3. Nikad nije kasno

Sve počinje u pravo vreme, bez obzira na naše želje i nestrpljivost, ni tren pre, niti posle. Kada budemo spremni da nešto novo počne u našim životima, to će početi. Svako vreme je pravo vreme i nikad nije kasno.

4. Kraj znači kraj

Kad se nešto završi i dođe kraj, to i jeste kraj. Zvuči jednostavno i zaista jeste, samo je pitanje da li mi to možemo da prihvatimo. Ako se nešto završilo u našem životu to znači da smo naučili lekciju i da je vreme da ostavimo prošlost iza leđa i nastavimo život dalje. Najvažnije je da iz svake životne situacije izvučemo najbolje iskustvo.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)