Psihologija

DA LI PRSTEN NOSITE NA PALCU ILI KAŽIPRSTU? Evo da li odmah da ga skidate!

Prstenje simboliše različite stvari kada se stavlja na određene prste, a evo šta to drugima može da kaže o vama.

22.12.2022 21:01

DA LI PRSTEN NOSITE NA PALCU ILI KAŽIPRSTU? Evo da li odmah da ga skidate!
shutterstock.com

Gledano kroz istoriju, prsten nije bio samo nakit, već i statusni simbol koji su nosili i žene i muškarci. Najraskošnije prstenje bilo je na rukama vladara i plemića. Pečatni prsten koji nose pripadni jačeg pola nekad su na ruci imali isključivo vladari i on se koristio kao validan potpis za važna dokumenta. Danas se nosi kao simbol elegancije ili kao znak pripadnosti nekoj organizaciji.

Bez obzira na to iz kojih razloga nosite jedan ili više prstenja na ruci, svaki od njih nosi simboliku u zavisnosti od toga na kom prstu ga nosite. Takođe, otkriva dosta toga o samoj osobi, ali i karekteru onoga koji ga nosi. 

Srećna republika vam otkriva simboliku nošenja prstena na određenom prstu, a podjednako se odnosi i na muškarce i na žene.

Pixabay.com

Pečatni prsten često je simbol pripadnosti određenom društvu ili organizaciji

1. Palac

Prema verovanju, palac je simbol ličnog bogatstva, pa je prsten na tom prstu većih dimenzija u odnosu na one koji se nose na drugim prstima ruke. Ukoliko nosite prsten baš na tom mestu, šaljete poruku o sopstvenoj snazi i bogatstvu. U mitologiji se prsten na palcu vezuje i za osobu izuzetno snažnog karaktera.

2. Kažiprst

Ukoliko prsten nosite na ovom prstu, to ukazuje na to da ste okrenuti tradiciji i porodičnim vrednostima. Na kažiprstu se, inače, nosi prstenje koje je deo porodičnog nakita, ali i ono koje simboliše našu pripadnost određenom društvu. Kažiprst je najuočljiviji od svih prstiju i često ga koristimo tokom gestikulacije, pa se na njemu najčešće nosi deblje prstenje s raznobojnim ukrasima. Inače, nekada je bila rasprostranjeno i uverenje da prstenje na kažiprstu nose dame sumnjivog morala, međutim, u pitanju je neistina. 

3. Srednji prst

Nošenje prstena na ovom prstu pokazuje da ste u skladu sami sa sobom, da se osećate dobro u sopstvenoj koži i simbol je vašeg samopouzdanja. Na srednjem prstu se najčešće nosi prstenje neobičnog izgleda, što samo po sebi već šalje određenu poruku. 

Pixabay.com

Burme se nose na domalom prstu za koji se veruje da je povezan sa srcem

4. Domali prst

Na domalom prstu najčešće se nose burme, odnosno vereničko prstenje kad su u pitanju dame. Verenički se nosi na desnoj, a burma na levoj ruci jer se veruje da kroz taj prst prolazi vena koja ide do srca. Domali prst se često povezuje i sa Mesecom, a kako je srebro metal koji simbolizuje taj prirodni Zemljin satelit, na tom prstu bi trebalo nositi srebrno prstenje sa romantičnim detaljima. 

5. Mali prst

Ljudi koji nose prsten na malom prstu šalju poruku da su drugačiji od drugih. Prstenje koje se nosi na malom prstu nije povezano sa određenom kulturom ili religijom, već je tu da privuče pažnju. Veruje se da muškarci ili žene koje nose prsten na taj način odlikuje izuzetna inteligencija. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)