Prirodni lekovi

Kako se otpušava nos NA BALKANU? Influenser napravio urebesni video i NASMEJAO SVE DO SUZA!

Balkan je riznica svakojakih narodnih lekova, a Miloš je svojom kompliacijom istih zabavio ceo region.

17.06.2022 20:00

Kako se otpušava nos NA BALKANU? Influenser napravio urebesni video i NASMEJAO SVE DO SUZA!
tiktok/printscreen- loshmi95

Svako ko je odrastao na prostorima naše zemlje zna da se nekada za prehlade nije odlazilo kod lekara, već su te boljke rešavane kod kuće, uz recepte dobre stare narodne medicine. Influenser Miloš Nedeljkov, koji na Instagramu i TikToku obajvljuje komične snimke s nadimkom „Balkandad“ se dosetio ovih bisera kolektivne narodne mudrosti te je napravio mini-tutorijal kako se na Balkanu rešava problem zapušenog nosa. On je snimio video na engleskom, ne bi li gledaocima iz drugih zemalja približio naš region i njegove nekada urnebesne običaje. Portal Srećna Republika vam otkriva kako se to otpušava nos na našim prostorima.

Naime, Miloš počinje snimak sa svojom prepoznatljivom čačkalicom među zubima, pa napominje da je prvi lek vrela supa sa tonom bibera, koja obavezno mora glasno da se srče, u suprotnom neće imati efekat. Ukoliko ovo ne deluje, Miloš vam predlaže da namažete ren na krišku hleba, pa da hrabro zagrizete i da čekate da se ljutina razvije. Kada osetite nalet ljutine udahnite i to će vam otpušiti nos.

Nakon toga, sledeći predlog bi bio čaj od peršuna, ali pošto on tradicionalno ne podnosi ovu začinsku biljku, odmah je prešao na poslednji i čini se najdelotvorniji način. Svima je pokazao da moraju da nose čarape i papuče i da u tom slučaju do prehlade neće ni doći. Ne možemo sporiti logiku Balkandad-a, preventiva jeste pola zdravlja!

Reakcije na njegov video su bile urnebesne, od emotikona koji plaču od smeha do onih koji su ga pitali zašto nije spomenuo promaju kao tradicionani izazivač svih boljki u Balkanaca ili rakiju kao univerzalni lek za sve vrste tegoba. U svakom slučaju, Milošev hit video obožavaju svi redom, što domaća publika kojoj ovo izaziva svojevrsnu nostalgiju, što strana, jer ih je njegova parodija oborila sa nogu. Ovaj snimak na TikToku već sada ima više od 626 hiljada pregleda i 69 hiljada lajkova, a Miloš samo nastavlja da niže duhovite snimke o balkanskom mentalitetu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)