Kako se približava zima i sve više je virusnih infekcija u vazduhu, mnogi od nas se trude da poboljšaju svoj imuni sistem, te se trude da u hranu dodaju što više vitamina C. Međutim, iako je zimska hrana svakako bogata ovim vitaminom, ponekada joj je potrebno da se doda neki suplement.
Suplementi mogu biti jako skupi i pre svega nedovoljno efikasni, zato smo našli nain da napraviti prirodni vitamin C koji će u vašem telu ostati do 48 sati. Sve što treba da urdite je da kušite bilo koje citrusno voće poput pomorandže, limuna, grejpa, mandarine i sličnih i da ih pojedete, a da njihovu koru operete i ostavite da se suši.
Kada se kora posle nekoliko dana lepo osuši stavite je u blender i izmeljite je dok ne postane prah. Prah stavite u teglu koja ne propušta vazduh i držite ga na suvom i hladnom mestu. Svakog dana pojedite po jednu kašičicu vitamina C i vaš imunitet će biti fantastičan.
Komentari (0)