Prirodni lekovi

NAPUNILA FLAŠU VODOM I GURNULA JE U NOS: Šokirala se kad je videla šta sve izlazi – a evo zašto je to uradila (VIDEO)

Pronašla je zanimljiv način da sebi očisti sinuse.

15.05.2024 13:13

NAPUNILA FLAŠU VODOM I GURNULA JE U NOS: Šokirala se kad je videla šta sve izlazi – a evo zašto je to uradila (VIDEO)
Printscreen/https://www.instagram.com/ladbible/

Nedavno je na Instagramu osvanuo video koji je izazvao pometnju među korisnicima ove društvene mreže. U snimku se može videti devojka koja je na kreativan način odlučila da reši svoje probleme sa sinusima. Umesto klasične posude za ispiranje sinusa, koristila je običnu flašu vode s "cuclom" umesto čepa, koju je gurnula u svoj nos. Potom je rukom istiskala tečnost iz flaše, dok je voda pronalazila put da izađe.

Iako je ova tehnika pomalo neobična, efikasnost nije upitna, tačno se vidi šta je sve čučalo nagomilano u njenim sinusima

Video je brzo postao viralan, a mnogi su se zapitali da li je ovo nova, revolucionarna metoda ili tek ekscentričan poduhvat jedne devojke koja se ne plaši da eksperimentiše. 

 

Evo kako da ispirate sinuse kod kuće

Ova praksa ispiranja sinusa nije neka novina, ali kreativni pristupi poput ovog mogu da otvore nove perspektive. Ispiranje nosa pomoću specijalne posude ili, u ovom slučaju, flaše sa vodom, može značajno smanjiti nakupljanje alergena na nosnoj sluzokoži, održavati prohodnost disajnih puteva i olakšavati oticanje sadržaja iz paranazalnih sinusa.

A na videu se vidi da je i devojka osetila olakšanje kada je videla šta sve izlazi iz nje. 

Printscreen/https://www.instagram.com/ladbible/

Evo kako da rešite problem sa sinusima

Način upotrebe je jednostavan: napuniti posudu sa 300 ml obične mlake vode za piće i dodati jednu ravnu kafenu kašikicu kuhinjske soli. Važno je napomenuti da upotreba vode iz česme nije preporučljiva; treba koristiti isključivo vodu za piće.

Iako je ova metoda privukla pažnju, stručnjaci ipak savetuju oprez i konsultaciju s lekarom pre nego što se isproba bilo kakva nekonvencionalna terapija ili metoda. U svakom slučaju, ovaj video nas je podstakao da razmišljamo izvan uobičajenih okvira i razmotrimo nove načine za očuvanje zdravlja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)