Odrasli

Dok je putnik umirao, posada nije verovala da je žena lekar, pogodite zašto (VIDEO)

Velika volja i profesionalnost da se nekome u vanrednoj situaciji pomogne, nekada nisu dovoljni. O tome svedoči neprijatno ikustvo jedne mlade doktorke.

18.08.2022 13:00

Dok je putnik umirao, posada nije verovala da je žena lekar, pogodite zašto (VIDEO)
Printscreen: TikTok/Dr_Miray, Pixabay

Brze reakcije i humanost onih koji su se opredelili da spašavaju živote su od velikog značaja, naročito kada ste negde na putu i u nekim drugačijim uslovima. Pomoć stručnog lica koje će pružiti eventualno pomoć nekome kome je ona potrebna može mu spasiti život. Jedna devojka, po profesiji doktor, našla se u sličnoj situaciji. Iako je postojala volja i želja sa njenje strane da hitno reaguje i pruži pomoć pacijentu na jednom avionskom letu kojem je i ona prisustvoala, to joj je bilo onemogućeno.

Naime, u svojoj TikTok ispovesti, doktorka pod imenom Dr Mirej, ispričala je neprijatno iskustvo sa kojim se susrela na svom putovanju. Nakon što su putnici upitani da li među njima ima doktora jer je jednom čoveku bila neophodna medicinska pomoć, ova devojka se oglasila i ponudila da pomogne.

Sa svojim radnim iskustvom od 12 godina i to na različitim poljima, od porodične medicine, hitne pomoći i neurologije, smatrala je da je dovoljno kompetentna. kako je rekla videla je razne slučajeve gde je trebalo reagovati hitno i u to uputila i kabinsko osoblje koje joj je u međuvremenu zatražilo ID doktorsku karticu.

 

 

Doktorka je objasnila da na putovanjima ne nosi svoju legitimaciju i da mogu pogledati njen pasoš ili izguglati je na internetu kako bi se o njoj informisali. Osoblje joj je reklo da nemaju internet što joj je bilo pomalo čudno jer kako je ona čula, biznis klasa ima potpunu uslugu između ostalog i korišćenje Wi fi mreže.

Ubeđivanje je trajalo još neko vreme, dok je osoblje insistiralo na kartici, istakavši kako moraju da se konsultuju sa kapetanom na letu. Iako se sve ovo dešavalo dok je pacijentu bila neophodna medicinska pomoć doktorka Mirej kaže da su članovi posade došli do nje i odbili njenu pomoć.

- Žao nam je, ne možete pružiti pomoć pacijentu. – rekli su članovi posade ovoj doktorki.

Devojka je bila zaprepašćena odnosom osoblja iz aviona prema bolesnom pacijentu i tome što je ona svesrdno ponudila svoju pomoć, koju nisu prihvatili.

-To je užasno. Imala sam medicinsku pomoć na jednom letu i svi su bili tu od doktora, sestara da priteknu u pomoć, iako nisu imali ID karticu. - napisala je jedna korisnica

Doktorka je rekla da će sledeći put kada bude putovala poneti svoju univerzitetsku diplomu kao i CV sa svojim referencama, a možda i stetoskop.

Njeni pratioci su se složili  da je dobro odreagovala i da treba da ponese diplomu sledeći put ako treba dokazivati svoju kompetentnost. 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)