Odrasli

SMRŠALA SAM 12 kg, a imala sam problem sa prejedanjem. Evo kako!

Devojka koja je dane provodila prejedaući se i držeći dijete zbog ličnih nezadovoljstava, mogla bi mnogima da posluži kao primer kako istrajnost i volja grade samopouzdanje i iz korena menjaju neke loše navike.

20.07.2022 11:00

SMRŠALA SAM 12 kg, a imala sam problem sa prejedanjem. Evo kako!
Printscreen/Instagram/shelbysacco5

Mnogi muku muče sa kilogramima i ponekad teško pronalaze način da ih se reše. Žene su nekada u tome istrajnije i rezultati koje postignu motivišu ih da još više rade na sebi i poboljšanju svog izgleda. Jedna dvadesetpetogodišnja devojka iz Mičigena podelila je video koji je prikupio više od 2,5 miliona pregleda i skoro pola miliona lajkova o tome kako se rešila kilograma koji su joj predstavljali noćnu moru.

Zbog poremećene ishrane i dijeta sa kojima se borila 8 godina, zloupotrebljavala je pojedine preparate da bi smršala, što ju je odvikavalo od hrane. Kasnije je počela da se prejeda.

- Bila sam izuzetno tužna. Moje mentalno zdravlje bilo je užasno kao i moje fizičko zdravlje. - rekla je za „Tudej“

Ona je diplomirala novinarstvo i krivično pravosuđe i zaposlila se u međuvremenu. Međutim, borba sa dijetama i negativnim mislima  se nastavljala sve dok pre dve godine nije odlučila da tome stane na put i iz korena promeni svoje navike.

 

@shelbysacco5 I made the choice to learn about and change my habits. Follow along to learn how to do the same ily #sadtosavage #shelbysacco #healthyhabits ♬ original sound - Snaxton

 

Rešila je da se edukuje o stvaranju zdravih navika, pa je odlučila da se hrani 60 do 80 odsto vremena zdravo i tako je izgubila 12 kilograma.

Pice i ostalih gurmanskih jela se nije tek tako lako odrekla, jer je većinu vremena jela zdravo. Mogla je da jede šta želi i da se pritom ne ograničava sve dok se zdravo hranila ostatak svog vremena.

Redovni i mnogobrojni obroci

Šelbi Sako kaže da dan ne započinje bez doručka. On je zapravo i najvažniji obrok i uglavnom tada jede jaja i avokado. Ima sedam zdravih doručaka nedeljno i to joj pomaže da postigne zacrtani cilj. Obroci su raznovrsni, ali najviše obiluju povrće i proteini.

Dva zdrava obroka nedeljno

Njen režim ishrane podrazumeva da vreme izdvoji za barem dva obroka svake nedelje koja će biti izuzetno zdrava.

- Kada kuvam, uvek podrazumevam dve porcije. Bilo da je piletina u pitanju i povrće ili losos i pirinač, kuvam za večeru i ručak sledećeg dana.

 

@shelbysacco5 This mindset / eating habit helped me lose 25lbs in a HEALTHY and SUSTAINABLE way without dieting, cutting anything out or restricting myself. More on my page and IG linked! #sadtosavage #shelbysacco #healthyeatinghabits #productiveday ♬ original sound - mashd n kutcher

 

Odabrati dva lagana jela        

Ova uporna devojka savetuje da izaberete jela koja se spremaju sa lakoćom kako biste ih lako podgrejali i ponovo iskoristiili sutradan za recimo salatu. Ona kaže da uz pomoć ovih par strategija ima već 11 zdravih obroka nedeljno i još dva su joj potrebna da postigne svoj cilj.

Sako je vrlo disciplinovana u ovom svom „projektu“ i strogo se pridržava liste koju pravi svake nedelje svoj jelovnik. Ona se fokusira na one namirnice za koje zna da će svakako jesti, tako da pretežno kupuje povrće, proteine  i ugljene hidrate.

 

@shelbysacco5 Teaching you how to go from SAD TO SAVAGE! Hi besties i want this for you and promise I will get you there. #sadtosavage #shelbysacco #selflove #healthyhabits #habitloop #itgirl #habits ♬ original sound - Shelby Sacco

 

Šetnja i ljubav prema sebi

Promena režima ishrane nije dovoljna, ako ne volite sebe, tako je i Šelbi usmerila svoju energiju na vežbanje i učenje kako da zavoli sebe. Ranije su joj dani  prolazili gledajući se u ogledalo i tražeći sebi mane, čemu je odlučila da stane na put. Sada redovno vežba, šeta i prema svom telu se odnosi sa velikom ljubavlju.

Ona je napustila svoj dotadašnji posao kako bi se posvetila TikToku gde je prati 449 hiljada ljudi, a uskoro će postati i sertifikovani nutricionista, lični trener i stručnjak za promene ponašanja.

- Svako je sposoban da promeni svoj život. Samo treba da bude svestan kako to da uradi. – zključuje Šelbi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)