Odrasli

EVO ŠTA ČAŠA PIVA DNEVNO RADI NAŠEM ORGANIZMU! Novo istraživanje je iznenadilo i najveće pivopije!

Studija sprovedena u Lisabonu otkrila je kako jedno od omiljenih pića na svetu utiče na organizam.

18.06.2022 13:03

EVO ŠTA ČAŠA PIVA DNEVNO RADI NAŠEM ORGANIZMU! Novo istraživanje je iznenadilo i najveće pivopije!
unsplash.com

Iako mnogi gledaju skeptično na ljubitelje piva i one koji zbog njega imaju malo veći stomak, čini se da postoji razlog zbog čega ta grupa ljudi rado naručuju baš taj napitak u kafiću dok se ostali zadovolje kafom ili limunadom. Pivo, naime, ne samo što je dobro i za trudnice, zbog vitamina B kojim obiluje, ono je blagotvorno i za sve ostale jer održava creva zdravim kao i bakterije koje u njima žive.

Naučnici ga preporučuju tokom večere i tvrde da je ono odličan saveznik da se poboljša zdravlje. Takođe, tvrde da bi ono moglo da bude brana čak i od ozbiljnih bolesti.

Istraživanje je sprovedeno na 19 muškaraca na Univerzitetu Nova u Lisabonu u Portugalu i pokazalo se da su antioksidansi kojima obiluje pivo izuzetno dobri za zdravlje. Osim vitamina B, ono je bogato proteinima, čak u većoj meri i od vina koje se preporučuje za bolje zdravlje.

Poboljšava crevni sistem

Autor studije Ana Farija rekla je da se konzumiranjem piva povećava raznovrsnost crevnih bakterija, pri čemu ne dolazi do promena u telesnoj masi. Ako je ta raznolikost manja, ona može da vodi ka srčanim oboljenjima i dijabetesu.  

unsplash.com

Pivo jednako vole i žene i muškarci, a zbog zdravlja ga sve više njih konzumira

Naučnici su naglasili i važnost hmelja koji se nalazi u pivu i to možda u većoj količini nego u bilo kojoj drugoj namirnici. Reč je o sastojku koji pozitivno utiče na zdravlje smanjujući rizik od nekih hroničnih bolesti, uključujući gojaznost i dijabetes, a sve to zbog ksantohumola kojim obiluje.

Čaša dnevno dovoljna za zdravlje

Optimalna granica koja ima blagodeti za organizam jeste čaša piva dnevno ili najviše šest čaša nedeljno.

- Previše alkohola bi moglo da pokvari prednosti piva i dovede do toga da ono loše utiče na zdravlje - naglašavaju čelnici Svetske zdravstvene organizacije.

unsplash.com

Čaša piva dnevno, pogotovo u društvu, držaće vas dalje od lekara

Profesor Sajmon Gejsford sa Univerzitetskog koledža u Londonu, istakao je da je najnovija studija veoma interesantna jer sugeriše da konzumiranje piva tokom dana hrani crevne bakterije, štro je izuzetno dobro.

- Međutim, treba imati u vidu da pivo nije lek i da ono neće pomoći u slučajevima kada ste bolesni - naglasio je on. 

Ranija istraživanja pokazala su da je pivo pored navedenih benefita dobro za regulaciju hormona, očuvanje nervnog sistema, pa da čak hmelj, koji je glavni sastojak piva, ima umirujuće dejstvo poput sedativa. Pivo je takođe dobar saveznik u izgradnji imunološkog sistema.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)