Odrasli

4 VRSTE POVRĆA TOPE UPORNU MAST NA STOMAKU! Morate ih probati

Iscrpeli ste sve moguće dijete i načine da sebi uskratite hranu kako se salo ne bi pojavljivalo tamo gde ne treba? A i dalje ništa. Predlažemo vam da iskoristite ono što na obližnjoj pijaci možete da trgujete.

08.04.2022 13:00

4 VRSTE POVRĆA TOPE UPORNU MAST NA STOMAKU! Morate ih probati
unplash

Opet ste se uhvatili za stomak i shvatili da imate šlauf? Toliko brinete o svom izgledu i zdravlju i uporno salo je na stomaku. Verujte, postoje načini da ga eliminišete a dijetetičari savetuju da u jelovnik uvrstite povrće koje upravo deluje na gubitak težine. Poznata dijetetičarka Kortni D’Anelo, autor „Go velnes“ savetuje da neke namirnice poput spanaća i paprike, moraju biti obavezne na vašem stolu ukoliko želite da izgubite masti oko stomaka, koje su najupornije priznaćete i teško se skidaju. Kada odete do pijace evo šta treba da u svoj ceger pokupite:

1. Spanać

Ova zelena lisnata biljka puna je hranljivih materija. I zato je odličan izbor u procesu gubitka težine. Možete je spremiti kao salatu, ili prženu a spanać je odličan i kao proteiski smuti. Dijetetičari se kunu u efikasnost ovog povrća da eliminiše mast sa stomaka. Spanać je bogat vlaknima koja više apsorbuju hranljive materije i pomažu pri varenju. Takođe je bogatom vitaminom K koji  može da podrži smanjenje težine, uključujući viscelarnu masnoću.

unplash

Spanać treba svakodnevno uvrstiti u jelovnik

2. Paprike

Crvene paprike su povrće sa prirodnom slatkoćom i odlično idu uz pržeu hranu. Svi ih vole pa makar u bilo kojoj kombinaciji jer postoji toliko izvrsnih načina za njiovu pripremu. Paprike su odličan dodatak ishrani za mršavljenje jer su niskokalorične i bogate hranljivim sastojcima a daju sitost. Sadržaj vlakana i kapsaicina daju prednost crvenim paprikama u gubitku težine.

unplash

Paprike vam daju sitost uprkos tome što su niskokalorične

3. Brokoli

Brokoli je jedno od povrća najbogatijih hranljivim materijama  i zbog toga se dijetetičari zaklinju u njega jer pomaže da odlično kontrolišete svoju težinu. Ovo povrće bogato je antioksidansima i deluje protivupalno. Takođe, sadrži određene sastojke koji mogu da podstiču gubitak masti na stomaku uključujući vitamin C, kalcijum i hrom. Budući da je brokoli bogat ugljenim hidratima ima mnogo prednosti kada je gubitak težine u pitanju. Čini vas sitima, daje energiju, sprečava povećanje telesne mase, pomaže u varenju i naravno, stanjivanju vašeg struka.

unplash

Brokoli je pun hranljivih sastojaka

4. Šargarepa

Mnogi misle da je primena u ishrani ovog korenastog povrća izuzetno mala ali nije tako. Samo žvakanje ovog povrća može učiniti čuda za vaše zdravlje i ostvarenje ciljeva poput izgleda. Ovo povrće ima sposobnost da smanji masnoću na stomaku a istovremeno da ubrza vaš metabolizam. Šargarepa ima tvrdu teksturu, i visok TEF s toga telo sagoreva više kalorija jednostavnim jedenjem. TEF je termogeni efekat hrane, stopa kalorija koje hrana uzrokuje a telo sagoreva dok je vari. 

unplash

Šargarepa će brzo otopiti salo a vašem stomaku

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)