Jela sa mesom

MUSAKA NA BRZAKA: Recept koji će oduševiti goste

Ovo jelo je uvek rado viđeno na svakom stolu i zato je korisno da imate pri ruci kvalitetan recept za pripremu.

05.04.2022 08:00

MUSAKA NA BRZAKA: Recept koji će oduševiti goste
shutterstock.com

Ovo jelo može da se pravi u bezbroj varijacija i sa mnoštvo sastojaka, pa tako u smesu sa mesom možete da dodate i narendanu šargarepu ili pirinač kako bi jelo imalo još bogatiji ukus, a portal Srećna Republika otkriva osnovnu kombinaciju sa mesom i krompirom (koji možete takođe da zamenite za tikvicu, patlidžan...)

Sastojci:

  • 2 kg krompira
  • 500 g mlevenog mesa (mešanog)
  • 3 glavice crnog luka
  • ulje
  • so, biber, začini po želji
  • 2 jaja + mleko

Priprema:

Iseckajte luk i dinstajte ga na malo ulja dok ne porumeni pa dodajte mleveno meso (u bogatijoj verziji jela, najpre dodajte malo pirinča i šergarepu, pa spojte sa mesom). Začinite po želji i mešajte dok se meso skroz ne isitni i dobije svetlo-sivu nijansu. Krompir oljuštite i iseckajte na ploske pa ređajte u podmazan pleh prvi red krompira. Preko sipajte polovinu smeše sa mesom, pa ponovo red krompira, pa ostatak mesa i završite sa krompirom. U činiji umutite mleko i jaja sa željenim začinima i prelijte preko musake. Peći u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 45 minuta, odnosno dok ne porumeni krompir na vrhu.

Prijatno!

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)