Ovo jelo može da se pravi u bezbroj varijacija i sa mnoštvo sastojaka, pa tako u smesu sa mesom možete da dodate i narendanu šargarepu ili pirinač kako bi jelo imalo još bogatiji ukus, a portal Srećna Republika otkriva osnovnu kombinaciju sa mesom i krompirom (koji možete takođe da zamenite za tikvicu, patlidžan...)
Sastojci:
- 2 kg krompira
- 500 g mlevenog mesa (mešanog)
- 3 glavice crnog luka
- ulje
- so, biber, začini po želji
- 2 jaja + mleko
Priprema:
Iseckajte luk i dinstajte ga na malo ulja dok ne porumeni pa dodajte mleveno meso (u bogatijoj verziji jela, najpre dodajte malo pirinča i šergarepu, pa spojte sa mesom). Začinite po želji i mešajte dok se meso skroz ne isitni i dobije svetlo-sivu nijansu. Krompir oljuštite i iseckajte na ploske pa ređajte u podmazan pleh prvi red krompira. Preko sipajte polovinu smeše sa mesom, pa ponovo red krompira, pa ostatak mesa i završite sa krompirom. U činiji umutite mleko i jaja sa željenim začinima i prelijte preko musake. Peći u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 45 minuta, odnosno dok ne porumeni krompir na vrhu.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)