Odrasli

NEOBIČNI SIMPTOMI RAKA ANUSA OD KOG JE PREMINULA ČUVENA GLUMICA: Ovo su detalji borbe, a ON ju je voleo do kraja! (FOTO)

Džeklin Smit i Fara Foset bile su odane drugarice sve do Farine smrti, zbog zloćudnog tumora preminula sa 62 godine.

26.10.2024 17:27

NEOBIČNI SIMPTOMI RAKA ANUSA OD KOG JE PREMINULA ČUVENA GLUMICA: Ovo su detalji borbe, a ON ju je voleo do kraja! (FOTO)
United Archives/Impress / United Archives / Profimedia

Glumica Džeklin Smit, poznata po ulozi u seriji "Čarlijevi anđeli", odala je počast svojoj dugogodišnjoj prijateljici i koleginici Fari Foset, hvaleći njenu otvorenost u vezi s borbom protiv analnog karcinoma. Fara je preminula u 62. godini pre 15 godina. Izgubila je bitku sa rakom 2009. godine, a njen hrabar pristup podizanju svesti o ovoj bolesti i dalje ostaje inspiracija.

Smit, koja sada ima 78 godina, govorila je o tome koliko je hrabrost i otvorenost njene prijateljice imala veliki uticaj. 

- Čak i kada su joj noge bile pet puta veće, zbog terapije, i dalje je bila prava prijateljica. Želela je da proba moje cipele čak i kada se nije osećala dobro. Prave prijateljice, kada su zaista prave, okupe se i podržavaju jedna drugu. I to se desilo. Na kraju njenog života, bila sam joj najbliža. Divila sam se njenoj hrabrosti, njenom duhu, njenoj upornoj želji da napravi razliku - istakla je Džeklin, a o tome je pisao i Daily Mail.

 

 

Fara je dokumentovala svoju trogodišnju borbu sa rakom u dokumentarcu "Farina priča", objavljenom 2009. godine. Tokom te borbe, osnovala je i Fara Fosit fondaciju. Džeklin, koja će biti kopredsednica godišnje gala večeri ove fondacije u Dalasu, izjavila je da je Fara otvorila dušu i svojim radom ostavila trajan trag. 

- Mislim da sam je najviše poštovala na kraju njenog života. Nije se sažaljevala. Nikada nije izgubila smisao za humor. Prolazila je kroz sav taj bol, ali bila je pozitivna osoba. Čak i do samog kraja. Bolelo ju je i nije mogla da ostane mirna. Masirala sam joj stopala, pokušavajući da je umirim. Razgovarale smo satima o našim životima, deci, odrastanju u Teksasu. Vreme koje sam provela sa Farom na kraju bilo je najbolje, jer smo cenile naše prijateljstvo - istakla je Džeklin.

Rak anusa je vrsta karcinoma koji se razvija u analnom kanalu, delu tela koji povezuje rektum s anusom. Simptomi raka anusa mogu varirati, a neki od najčešćih uključuju:

  • Krv u stolici ili rektalno krvarenje - Može biti povremeno ili konstantno, obično kao crvena krv koja se primećuje tokom pražnjenja creva.
  • Bol ili osećaj nelagodnosti u analnom području - Može se javiti tokom sedenja, pražnjenja creva ili čak pri svakodnevnim aktivnostima.
  • Svrab, otok ili osećaj punoće u anusu - Ovi simptomi mogu ukazivati na upalu ili prisustvo tumora.
  • Kvržice ili izrasline u analnom kanalu - Ove promene se mogu opipati ili se osećaju kao neobični izrasline.
  • Iscedak iz anusa - Može biti neuobičajen, poput sluzi ili gnoja.
  • Promene u stolici - Proliv, zatvor, ili promene u veličini stolice mogu biti znakovi.

Philippe Ledru / akg-images / Profimedia

Fara Foset i Rajan O'Nil

Podsećamo, Fara je je imala burnu ljubavnu vezu sa glumcem Rajanom O'Nilom. Par je bio zajedno od 1979. do 1997. godine, a dobili su sina Redmonda, koji sada ima 39 godina. Njihova veza, obeležena O'Nilovom prevarom, okončana je kada ga je Fara zatekla sa glumicom Lesli Stefanson. Međutim, Fara i Rajan su se pomirili 2001. godine, kada je njemu dijagnostikovana leukemija. Fara se tada brinula o njemu tokom njegove bolesti, ali su se uloge promenile 2006. godine, kada je njoj dijagnostikovan rak.

Rajan je posvetio sve svoje vreme brizi o Fari tokom njene borbe, a par je ostao zajedno do njene smrti. Nakon što je preminula, O'Nil je bio neutešan.

- Voleo sam je svim srcem. Mnogo će mi nedostajati. Nije prošao nijedan dan u kojem je nisam voleo - istakao je on.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)