Odrasli

UMRO SAM I VIDEO KAKO IZGLEDA RAJ: Nisam želeo nazad, ali onda sam se okrenuo i ugledao NJEGA! (VIDEO)

Vinsent Tolman, koji je tri dana proveo u komi nakon što je popio zabranjene suplemente za mršavljenje, sa čitavim svetom je podelio svoje jedinstveno iskustvo.

05.10.2024 20:10

UMRO SAM I VIDEO KAKO IZGLEDA RAJ: Nisam želeo nazad, ali onda sam se okrenuo i ugledao NJEGA! (VIDEO)
Instagram-livinggodslight

Vinsent Tolman, građevinski radnik iz Nevade, Amerika, doživeo je iskustvo koje mu je potpuno promenilo život. On je pre više od dvadeset godina, u januaru 2003. godine, upao u komu nakon što je uzeo suplemente za mršavljenje koje je kupio putem interneta. Ono što je usledilo bila je borba za život, ali i, prema njegovim rečima, duhovno putovanje kroz zagrobni svet.

Vinsent je imao samo 25 godina kada je uzeo dozu leka poznatu u krugovima bodibildinga kao sredstvo za suzbijanje apetita. Ta doza bila je dvadeset puta jača od preporučene, što je izazvalo teške konvulzije i povraćanje, nakon čega je pao u nesvest.

Tolman i njegov prijatelj, koji su zajedno uzeli suplemente, shvatili su da nešto nije u redu i ušli u restoran tražeći pomoć. Dok je njegov prijatelj uspeo da zatraži pomoć, Tolman je ležao u nesvesti na podu toaleta restorana. Kada su hitne službe stigle, njegovo telo već je bilo hladno, ali jedan medicinski tehničar odlučio je da pokuša da ga oživi.

- Radnik Hitne pomoći je rekao da je osetio kako mu nešto govori da nisam mrtav - prisetio se on.

Dok je njegov beživotni organizam bio priključen na aparate u bolnici, Tolman tvrdi da je njegova duša putovala. Doživeo je ono što mnogi opisuju kao "retrospektivu života". Video je svoja dobra i loša dela, dok je osećao prisustvo tople energije iza sebe.

- Okrenuo sam se i video čoveka obučenog u belo. Pomislio sam da je to Bog, ali nije bio. On je rekao: "Ja sam tvoj vodič, ovde sam da ti pomognem" - priseća se Tolman za Daily Mail.

Ovaj čovek kaže da je taj vodič bio njegova pradeda, kojeg je kasnije prepoznao na staroj fotografiji. Vodič mu je ponudio izbor - da se vrati u svoje telo ili da nastavi dalje u raj. Tolman je osetio mir i ljubav koje je, kako kaže, dolazilo od njegovog vodiča i nije želeo da se vrati u telo. Ipak, osetio je kako ga nešto "prisiljava" da se vrati u fizičko telo i tada se probudio.

Nakon što se probudio, suočio se sa izazovima da razume i prihvati šta se dogodilo. Godinama kasnije, dok je bio u Vajomingu, prepoznao je svog vodiča sa putovanja u raj na slici svog pradede. Ovo iskustvo ga je navelo da potpuno promeni životni put. Danas je autor knjige o svom zagrobnom iskustvu i radi kao životni trener.

Njegovo srce je pre 21 godinu prestalo da kuca, a telo mu je tri dana bilo priključeno na aparate za održavanje života. Ovaj čovek opisuje da je u tom periodu njegova duša putovala kroz ono što on opisuje kao raj, gde je naučio tri ključne lekcije o životu.

- Jedna od najvećih stvari koje sam naučio je da sve ovde radimo pogrešno. Dozvolili smo tradicijama da nas ubede kako smo svi na nekoj vrsti procene i konačnog suđenja. Međutim, nismo ovde da bi nam se sudilo. Ovde smo da učimo i rastemo. To je to, jednostavno je - odgovorio je on.

On tvrdi da je tokom putovanja kroz raj morao da savlada nekoliko važnih lekcija. Prva od njih bila je o snazi autentičnosti. Pored autentičnosti, Tolman je shvatio da je svrha života u učenju, bez straha od neuspeha. Po njemu, život nije ispit, već prilika za lični i kolektivni rast. Treća lekcija koju je naučio bila je važnost ljubavi prema svim bićima - ljudima, životinjama i prirodi.

- Ovo iskustvo mi je potpuno promenilo perspektivu o životu i smrti. Nisam više uplašen od smrti, već je čekam jednog dana s mirom i radošću - zaključio je on.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)