Odrasli

"SKINUO SAM 9 KILOGRAMA UZ DIJETU AMERIČKIH ASTRONAUTA" Ovako se hrani ruski lekar koji tvrdi da je doručak SMRT

Taj obrok dajte neprijatelju.

28.09.2024 08:31

"SKINUO SAM 9 KILOGRAMA UZ DIJETU AMERIČKIH ASTRONAUTA" Ovako se hrani ruski lekar koji tvrdi da je doručak SMRT
Credit: VIKTOR VOLODIN / AFP / Profimedia

Kardiohirurg Leo Bokerija nije dugo vodio zdrav život - jeo je slatko, pušio, a uz sve to je radio 16 sati skoro svaki dan. Nekada je izlazio iz operacione sale da bi pojeo čokoladu. Ipak, morao je da ode na dijetu.

- U septembru prošle godine prestao sam da jedem čokoladu, koju sam konzumirao u ogromnim količinama: došao sam iz operacione sale, pojeo pločicu crne čokolade i radio još 5-6 sati. To je bila neka vrsta droge.

Shutterstock

Izlazio je iz sale da bi jeo čokoladu


Odlučio se za dijetu amerilkih astronauta.

- Ali vremenom sam shvatio da to, verovatno, neće dovesti do dobra, i otišao sam na dijetu američkih astronauta, gde su šećer, hleb i so isključeni. Izgubio sam 9 kilograma i osećam se mnogo prijatnije nego pre, dok mi je apetit i dalje brutalan! Iako se moji prijatelji čude, čini mi se da je takva hrana dobra za mene. Ujutru, po pravilu, prvo odem u operacionu salu, kada odmakne dan jedem sveži sir i lagani jogurt ili kokošje jaje (koje je moja žena skuvala i pažljivo stavila u moju aktovku). A kod kuće - tu tek onda jedem pun obrok - naveo je.

Doktor Bokerija je poznat po tome jer smatra da je doručak smrt za organizam.


- Ona izreka: Doručak pojedite sami - je potpuna besmislica. Kad se probudite, telo počinje da se privikava na radno stanje, a vi sednete za sto i pojedete tanjir pun mesa, korpu hleba i sve to zalijete sa čašom nekog napitka. Znači, doručak dajte neprijatelju, ručajte oko podne i normalno večerajte (ali ne u kasnim satim) i na kraju prošetajte pred spavanje ili vežbajte. Po mom iskustvu ljudi koji tako žive - žive dugo i zdravo - zaključio je stručnjak, prenosi Stil.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)