Kuvar Džordan Laksford koji je godinama radio u restoranima brze hrane, kaže da nikada ne bi naručio burger, a još manje pomfrit. On otkriva kako se ove namirnice spremaju, i zašto je poželjno da izbegavate većinu jela sa menija.
Nacionalno jelo Britanaca su riba i krompir prženi u testu, poznati kao "fish and chips", i Laksford objašnjava zašto je dobro da ih izbegavate na većini mesta.
- Većina ljudi ne zna da, nakon što pripremimo proizvode u testu, ulje koristimo za prženje krompira. To pomaže da se odstrane sitni delovi testa koji ostaju i nakon što se ulje procedi - objašnjava on.
To nije sve, da bi postupak pripreme hrane bio što brži, u tom istom ulju se često prži sve, od ribe, preko kobasica do čokoladica!
Zbog toga Laksford kategorički kaže da nikada ne bi naručio goveđi burger.
- Nikada ne bih naručio prženi goveđi hamburger! Ako želite dobar hamburger, najbolje je da ga nabavite iz proverene radnje, gde se peče ispred vas - savetuje on.
Važan faktor je i činjenica koliko traje priprema hrane.
- Za rezanje ribe potrebno je nekoliko sati, dok je još više vremena potrebno za guljenje, pregled i seckanje 20 džakova krompira. Pripreme za petak uveče, kada se otvaraju vrata restorana u 17:30 časova, počinju već u 10 sati ujutru - objašnjava Džordan, prenosi Daily Mail.
Komentari (0)