Odrasli

KUVAR OTKRIO ZAŠTO NIKAD NE NARUČUJE BURGER SA POMFRITOM: Kada čujete zašto, život će vam se smučiti!

U istom ulju se peku i meso i čokoladice.

17.09.2024 14:40

KUVAR OTKRIO ZAŠTO NIKAD NE NARUČUJE BURGER SA POMFRITOM: Kada čujete zašto, život će vam se smučiti!
shutterstock.com

Kuvar Džordan Laksford koji je godinama radio u restoranima brze hrane, kaže da nikada ne bi naručio burger, a još manje pomfrit. On otkriva kako se ove namirnice spremaju, i zašto je poželjno da izbegavate većinu jela sa menija. 

Nacionalno jelo Britanaca su riba i krompir prženi u testu, poznati kao "fish and chips", i Laksford objašnjava zašto je dobro da ih izbegavate na većini mesta.

- Većina ljudi ne zna da, nakon što pripremimo proizvode u testu, ulje koristimo za prženje krompira. To pomaže da se odstrane sitni delovi testa koji ostaju i nakon što se ulje procedi - objašnjava on.

To nije sve, da bi postupak pripreme hrane bio što brži, u tom istom ulju se često prži sve, od ribe, preko kobasica do čokoladica!

shutterstock.com

Pomfrit i burger nikako ne treba naručivati

 

Zbog toga Laksford kategorički kaže da nikada ne bi naručio goveđi burger.

- Nikada ne bih naručio prženi goveđi hamburger! Ako želite dobar hamburger, najbolje je da ga nabavite iz proverene radnje, gde se peče ispred vas - savetuje on.

Važan faktor je i činjenica koliko traje priprema hrane. 

- Za rezanje ribe potrebno je nekoliko sati, dok je još više vremena potrebno za guljenje, pregled i seckanje 20 džakova krompira. Pripreme za petak uveče, kada se otvaraju vrata restorana u 17:30 časova, počinju već u 10 sati ujutru - objašnjava Džordan, prenosi Daily Mail.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)