Odrasli

"IMALA SAM ŠEST GODINA KADA SU MI ODSEKLI GENITALIJE BEZ ANESTEZIJE" 25 godina kasnije borila se da nauči OVO

Sada je srećna žena.

16.08.2024 19:50

"IMALA SAM ŠEST GODINA KADA SU MI ODSEKLI GENITALIJE BEZ ANESTEZIJE" 25 godina kasnije borila se da nauči OVO
TikTok/shamsa.araweeloo

Šamsa se suočila sa bolom i izazovima od najranijeg detinjstva. Nakon što su joj klitoris i stidnica odstranjeni sa samo šest godina, suočila se sa jakim bolovima za vreme menstruacije i odrastanja. Konačno, sa 30 godina, odlučila je da istraži mogućnosti rekonstruktivnog hirurškog zahvata kako bi okončala agoniju koja ju je pratila godinama.

Genitalno sakaćenje žena je ozbiljan problem sa kojim se suočavaju mnoge žene širom sveta. Šamsa je odlučila da podigne svest o mogućnostima rekonstruktivnih hirurških zahvata, ističući nedostatak informacija o samoj operaciji kao jedan od ključnih problema. 

Važno je istaći da rekonstrukcija klitorisa ima za cilj poboljšanje funkcionalnosti i smanjenje bola, a ne isključivo estetske promene. Ovaj hirurški zahvat obuhvata rekonstrukciju klitorisa i usne stidnice, kao i uklanjanje cista i ožiljnog tkiva kako bi se obnovio seksualni život žene. U nekim slučajevima, ova procedura može čak i da poveća vaginalni otvor do normalne veličine.


Nakon mnogo istraživanja, Šamsa je otkrila da je jedina mogućnost za operaciju koja bi joj bila potrebna je u Nemačkoj. Kako bi sakupila neophodna finansijska sredstva, otvorila je stranicu za prikupljanje donacija i uspela da skupi značajan iznos. Međutim, i pored velikodušnosti ljudi koji su podržali njenu borbu, Šamsa se suočila sa finansijskim poteškoćama. Potrošila je više od 34.000 evra za brigu o ćerki tokom odsustva, putovanje u Nemačku i samu operaciju, zapadajući u dugove i suočavajući se sa dodatnim troškovima.

 


Oporavak

Iako se suočila sa finansijskim poteškoćama i dugovima, Šamsa ističe da je srećna što je uložila u hirurški zahvat koji joj je omogućio da ponovo oseti suštinsku pripadnost ženskom identitetu. Oporavak je bio izazovan, ali Šamsa ističe da je sada svesna kako je biti žena u celosti, što predstavlja krajnji cilj njenog truda i borbe, piše Blic žena.

- Kada sam se oporavila, morala sam da naučim kako da živim sa mojim novim klitorisom i stidnicom. Ali sada znam kakav je osećaj biti žena u celosti - zaključila je.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)