Odrasli

RAZBIJEN MIT - OVO SU IDEALNE PROPORCIJE VAGINE! Žene, pogledajte da li ste ispod ili iznad proseka

Istraživači su odredili tačne mere.

31.07.2024 07:01

RAZBIJEN MIT - OVO SU IDEALNE PROPORCIJE VAGINE! Žene, pogledajte da li ste ispod ili iznad proseka
Foto: Shutterstock

Kako se muškarci pitaju o svojoj veličini, tako sigurno i žene bar nekada pomisle da li je njihova veličina polnog organa zadovoljavajuća ili nije u skladu sa standardnim. Šta su standardne veličine?

shutterstock.com

Veličina usana polnog organa

Žene se pitaju o veličini i obliku svojih vagina, ali je važno znati da su razlike u veličini potpuno normalne. Prema studiji koja je obuhvatila više od 200 žena, vaginalni kanal je u proseku dug 9,6 cm, dok je širok između 2,5 i 3,5 cm. Važno je napomenuti da se sve vagine proširuju za vreme intimnog odnosa, a broj odnosa ne utiče na veličinu vagine.

 

Uticaj faktora kao što su porođaj i fizička aktivnost 
 

U mlađim godinama, dok su vaginalni mišići aktivni, vagina ostaje čvrsta. Međutim, s vremenom se, usled porođaja, dugotrajnog sedenja i nedostatka fizičke aktivnosti, može dogoditi da se vagina opusti. Ovi faktori mogu uticati na tonus vaginalnih mišića i oblik vagine, ali je važno istaći da postoji niz vežbi koje mogu pomoći u jačanju vaginalnih mišića i očuvanju tonusa vagine. Važno je razumeti da je svaka vagina jedinstvena i da ne postoji univerzalni "standard" u pogledu veličine ili oblika. 

Velike usne

U proseku su duge oko 8,1 cm, što odgovara veličini prosečnog laka za nokte. Ipak, raspon veličina je znatno veći od toga, u studiji se ističe da iznosi između 4,5 i 11,5 cm. 

Male usne

One okružuju sami otvor vagine. Zanimljivost je kako je leva mala usna u proseku nešto šira - oko 2,1 cm, a desna oko 1,9 cm. Leva mala usna je u proseku duga oko 4 cm, dok je desna duga oko 3,8 cm, piše 24sata.hr.

Klitoris

Prosek širine klitorisa iznosi oko 0,8 cm (dok raspon širine učesnica u studiji iznosi od 0,2 do 2,5 cm)

BONUS VIDEO:

Komentari (0)