Odrasli

EVO ZAŠTO MUŠKARCI TREBA DA JEDU ŽUTU LUBENICU! Rešava veliki problem, a slađa je od crvene!

U ovom slučaju, rečenica slatka kao med, zaista predstavlja istinu.

02.08.2024 10:10

EVO ZAŠTO MUŠKARCI TREBA DA JEDU ŽUTU LUBENICU! Rešava veliki problem, a slađa je od crvene!
Shutterstock

Ako ste na pijaci ili u supermarketu primetili neobičnu žutu lubenicu, verovatno ste pomislili da sa njom nešto "nije u redu". Međutim, grdno grešite, jer ova vrsta lubenica je sočnija i slađa od svoje mnogo popularnije crvene rođake. 

Da sve bude još zanimljivije, i žuta lubenica je zelena sa spoljne strane, a tek kada je isečete primećujete žuto "meso".

U odnosu na klasičnu, ova lubenica ima manje semenki, a svi koji su je probali se slažu da je hrskavija, sočnija i slađa od crvene. Njen ukus podseća na med.

Kao i crvena lubenica, i žuta je savršen izbor za letnje osveženje jer sadrži 93 odsto tečnosti. Osnovna razlika između dve vrste je u tome što crvena sadrži antioksidant likopen koji se nalazi i u paradajzu, dok žuta u sebi ima beta karoten, koji se nalazi i u šargarepi i slatkom krompiru. Takođe, žute lubenice su pune vitamina A, piše Realsimple.com.

Shutterstock

U čemu se ralikuju crvena i žuta lubenica?

 

Međutim, to nisu sve prednosti žute lubenice.

Naime, grupa američkih naučnika došla je do zanimljivog otkrića da je ova lubenica fantastičan afrodizijak.  Žuta lubenica u sebi sadrži citrulin koji širi krvne sudove u organizmu, a samim tim utiče na libido i pomaže kod erektilne disfunkcije.

Žuta lubenica je zahvalna i kao vid letnjeg osveženja - od soka žute lubenice možete praviti razne letnje koktele i ukusne napitke.

Možete da eksperimentišete i pomešate sok od lubenice sa limunovim sokom i dodate led.

Takođe, biće zabavno i ako pomešate klasičnu lubenicu sa žutom i dobijete ukusnu i šarenu voćnu salatu.

BONUS VIDEO:  

Komentari (0)