Odrasli

ŽENU UJEO KOMARAC I KOŽA JE POČELA DA JOJ SE LJUŠTI I OTPADA: Nema kosu ni nokte, doktori su napravili fatalnu grešku!

Ujed komarca i lek koji je uzimala napravili su haos u njenom organizmu.

30.07.2024 13:37

ŽENU UJEO KOMARAC I KOŽA JE POČELA DA JOJ SE LJUŠTI I OTPADA: Nema kosu ni nokte, doktori su napravili fatalnu grešku!
printscreen/the irish sun

Jedna Britanka ispričala je o svom odmoru iz pakla, nakon što joj je opala kosa i koža počela da se ljušti zbog čudne reakcije na lek za ubode komaraca.

Ejmi Vels (37) posle ujeda dobila je ogroman osip po celom telu i lečena je antibioticima. Ali tablete su reagovale s lekom koji je već uzimala i za nekoliko dana koža po celom njenom telu je dobila plikove - zbog čega je izgledala kao da je teško opečena.

"Bio je to pakao na zemlji"

Bila je prinuđena da uzme deset nedelja odsustva s posla, a sada su joj ostali ožiljci po potkolenicama. Ejmi iz Ešforda u Kentu, koja radi u kontroli kvaliteta, rekla je o svom iskušenju:

- Bio je to pakao na zemlji. Plikovi su mi prekrili celo telo - čak i oči i usne. Bilo je izuzetno bolno. Ljudi su me stalno pitali da li sam bila u požaru. To je veoma čudno.

Ejmi i sadašnji suprug Čarli (27), koji radi u obezbeđenju, otputovali su u Dominikansku Republiku 22. januara 2023. i verili se četiri dana kasnije, na njen rođendan. Posle zabavnog dana kupanja s delfinima Ejmi se 28. januara probudila s osipom na vratu, koji se brzo proširio po celom telu.

Ona kaže da je otišla u bolnicu na ostrvu gde je dobila antibiotik po imenu ceftrijakson, koji se obično ne koristi u Velikoj Britaniji. Jezička barijera značila je da nisu razgovarali o tome kako ona već uzima amoksicilin zbog infekcije zuba.

Ejmi je ostala u bolnici i dozvoljeno joj je da odleti kući 1. februara jer su markeri infekcije pali, ali su joj se i dalje pojavljivali mali plikovi na telu. Njene butine su natekle na duplo više od normalne veličine tokom desetočasovnog leta i osećalo se kao da gore.

"Znala sam da nešto nije u redu"

Nakon povratka u Veliku Britaniju otišla je u centar za hitnu negu u Faveršamu i poslata je u hitnu pomoć u bolnici "Villijam Harvei" u Ashfordu u Kentu. Rekla je:

- Znala sam da nešto nije u redu. Osećala sam se kao da gorim iznutra. Plikovi su počeli da pucaju dok sam bila u hitnoj pomoći - tečnost je curila iz njih. Bilo je užasno.

Ejmi je rekla da je morala da čeka 56 sati u hitnoj pomoći pre nego što joj daju krevet u hodniku, a zatim na odeljenju jer je bolnica bila tako puna. Lekari su uočili ubodne rane na Ejminim nogama, koje su identifikovali kao ujede komaraca, rekla je ona. Ejmi veruje da su je ugrizli tigrasti komarci, koji prenose denga groznicu i Zika virus.

Ona misli da je infekcija od ujeda izazvala prvi osip. Lekari su joj rekli da je opekotine izazvala retka reakcija između dva antibiotika. Nakon što su plikovi iskočili, koža joj se ogulila, ali joj se nešto kože zalepilo za noge, ostavljajući otvorene rane koje su postale zelene nakon što je otpuštena.

- Zaista sam bila uplašena, rekla je.

Opala joj je i kosa zbog infekcije

Njenim nogama je trebalo tri nedelje da zarastu zahvaljujući kremi, a sada ima ožiljke koji pokrivaju polovinu svake noge ispod kolena. Ejmi je morala da uzme deset nedelja odsustva sa posla, a njen naporan oporavak je doveo do toga da se suočila sa nizom neprijatnih simptoma. Ejmi su u aprilu otpali nokti na rukama i nogama, kosa se proredila, a do maja je bila potpuno ćelava. Specijalista za kosu je objasnio da je to zbog šoka.

- Opadanje kose je bio najteži deo – tvoja kosa te zaista definiše. Pogledala sam se u ogledalo i bila sam kao "to nisam ja".

Ejmi i njen suprug Čarli konačno su se venčali 14. oktobra, a ona je otkrila da ju je šok zbog bolesti inspirisao da što pre održi ceremoniju. Ejmi je rekla:

- Posle svega što se desilo odlučili smo da ne čekamo. Nikad ne očekuješ da ti se ovako nešto može desiti. To je tako retka bolest i bila sam tako zdrava.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)